Katka
Użyszkodnik ;)
Jak ja juz dawno nie jadlam soczewicy a uwielbiam
,musze cos zrobic kiedys...

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja kupuję podwójną piers z kurczaka ( solę i pieprzę) i odkładam na chwilę żeby nasiąkła. Potem do garka wrzucam tą pierś na olej i smaże. Do tego dorzucam warzywa ( kupuje w sklepie danie meksykańskie-mrozone w torebce - bez względu gdzie i jakie bo już kilka próbowałam - np w lidlu jest takie bodajże po 4.99 zl i w tym jest też przyprawa to trzeba ją dodać). Podlewam to wodą i dusze aż wszystko bedize miękkie. W międzyczasie gotuję 2 - 3 torebki ryżu w osobnym garczku. Potem jak już warzywa i mięso jest jest miękki to przyprawiam jeszcze przyprawami ( i tu wedle uznania jak kto lubi - ja dodaję gyros) , wkładam do tego ten ryż i zaprawiam koncentratem pomidorowym ( odrobinę). No i gotowe. Ja ten przepis znalazlam to na bb tylko go trochę zmodyfikowałam;-)A jak robisz Iwona danie meksykanskie?
Ani jaNigdy nie jadlam soczewicy (a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo;-)) i chetnie poznam jakis przepis z nia w roli glownej![]()
to zapraszam dzis do mnie, bo własnie ja mam śledzie w śmietanie, tez miałam na nie ochotę...,sama najchetniej bym zjadla sledzia w smietanie,ale piekne nie za bardzo za tym pzrepadaja...