Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Test Nifty robi się z krwi. I nie jest to tylko statystyka. Wyodrębnia sie dna dziecka i na tej podstawie ocenia ryzyko chorób.
Ale nie mi musisz to tłumaczyć tylko autorce pytania. Ja podałam jedną z możliwości. Gdybym miała wybierać wybrałabym Nifty. Dla mnie amniopunkcja to ostatecznosc.Test NIFTY i amniopunkcja mają dokładność na podobnym poziomie (ok. 99%), chociaż należą do innych grup badań. Test NIFTY jest badaniem przesiewowym, czyli ocenia ryzyko wystąpienia nieprawidłowości, natomiast amniopunkcja jako badanie diagnostyczne, pozwala ją potwierdzić.
Tak więc mimo wysokiej czułości NIFTY to nadal przesiewowe badanie.
Jest odplatne - nie refunduje go NFZ i nie stanowi w Polsce podstawy do terminacji.
Oczywiście ma bardzo wysoka czulosc, nie jest inwazyjny i jeśli ktoś jest w 100% pewny, że urodzi dziecko bez względu na wady i ma środki finansowe to NIFTy jest świetnym wyborem.
Amniopunkcja jest badaniem inwazyjnym, zatem niesie za sobą ryzyko (minimalne) ale zawsze. Jednakże odznacza się najniższym marginesem błędu i jest badaniem diagnostycznym.Zly wynik amniopunkcji stanowi podstawę do zakończenia ciąży.
Ale nie mi musisz to tłumaczyć tylko autorce pytania. Ja podałam jedną z możliwości. Gdybym miała wybierać wybrałabym Nifty. Dla mnie amniopunkcja to ostatecznosc.