reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Co polecacie dla maluszka?

reklama
Ja z mojej strony dodałabym, ze te ochraniacze na łóżeczka powinny być w miarę możliwości na całym obwodzie łóżka. Mój Franek takie wygibasy w nocy zawsze odstawiał, że budził się, bo mu nóżki się blokowały pomiędzy barierkami...
baldachim latem może się faktycznie przydać przeciw muchom - ale jak ktoś nie obserwuje muchowo-komarowego zjawiska w swoich stronach to chyba strata pieniędzy (ja zakupiony baldachim spaliłam heheh żelazkiem zaraz po wypraniu-amok ciążowy mnie dopadł)
i taka najważniejsza myśl jaka przychodzi mi po 2 letnim szalono-zakupowym macierzyństwie - jak coś kupujemy to pomyślmy najpierw czy nasz tygodniowy/miesieczny szkrabek bedzie "lubił" nasze wymysłowe fikuśne falbanki i czy bardziej nie beda go straszyly i rozdraznialy /bolały...

Jeśli mogę Wam coś doradzić to:
1) ochraniacze 360cm, na całe łóżeczko. Przy Lence miałam te krótsze i wiązaliśmy po dwa;
2) łóżeczko z wyciąganymi szczebelkami - my kupiliśmy Drewex Hippo bo piękne i opuszczany bok miało, z którego nie korzystaliśmy, bo miałam na łóżeczku przewijak i oba boki łóżka musiały być równo;
3) nie opłaca się kupować tej 14-elementowej pościeli na którą oczywiście się również skusiłam, mamy z MILPOLU i jakość ok. Praktycznie to ochraniacz na materac, prześcieradło, poszwa na kołderkę i podusię, ochraniacz 360cm, moskitiera przed owadami. Przybornika na łóżeczko, zasłonek i falbanek wcale nie używałam, może 1-2 razy na początku, a później już mi się nie chciało tego montować;
4) warto zakupić magiel stołowy, oszczędza czas - pieluchy tetrowe i ubranka prasujecie migiem i macie czas dla siebie a nie dla żelazka i deski do prasowania;-)

Witajcie Dziewczyny.
A myślałyście juz o wózkach??
Mój Synek miał 3 wózki... Szalona Mama chciała najpierw miec śliczny wózeczek-i kupiłam Emmaljungę Smart Duo Combi kolor Jasny kremowy.
Był śliczny,jaśniutki i wyjątkowo komfortowy dla Małego-ogromna gondola.
Jednak cięzki jak diabli:) i zajmował duzo miejsca. Spacerówke pożniej kupiłam jak Maks miał 6 mies -Jane Nomad kolor czerwony-wózek super,skrętny, przejeżdził całą zimę,łatwo sie składał i w miarę lekki/wnosiłam na 4piętro:)). A na lato na wyjazdy miałam Chicco C5 puzzle. Fajny,lekki, mało zajmuje miejsca.
Teraz nie chce ciagle zmieniac wózków-wiem z polecenia ,ze dobry,lekki i ładny jest BEXA B4 x. Wybrałam fioletowy-z czarną ramą. Polecam. Kupię jednak go w kwietniu. Na razie zaopatrzyłam się w ubranka z allegro-bo była okazja. dojdą po Nowym Roku:)).Resztę później:) pozdrawiam Was serdecznie!!:-)

Oj dziewczynyy ja juz mialam wózków tyle, ze głowa mała, choc faktycznie nie z górnej półki ale z każdego w sumie byłam zadowolona ale i każdy miał swoje wady. Miałam anmara safari travel, później chicco enjoy, baby design sprint (już drugi w nim jeździ i nadal dzielnie się trzyma), gracco quatrum duo i na wyjazdy, do pociagu itp Dhrytm coTo
Teraz myslę nad takim
HiTreec , EMJOT , Z FOTELIKIEM , 5 GRATISÓW , MJ+ (1941037849) - Aukcje internetowe Allegro czarny z rózem ale zdecydowana jeszcze do końca nie jestem.

As mam pytanko do Ciebie, bo zaineresowałaś mnie tymi wielorazoymi pieluszkami (choc mój mąz uważą, ze na glowę udalam) tylko nieco sie boję, ze nie podolam z praniem pieluch przy 3 maluchów i tak właśnie obmyśliłam taką opcję, ze kupiła bym na poczatek pampki, do szpitala itp i na próbę nieco tych wielorazowych jakby się sprawdziły to bym dokupila jak nie to nie. Myslisz, ze to ma sens? Co ja bym musiala mieć na taką probę?

Ostatnia edycja:
reklama
Oj dziewczynyy ja juz mialam wózków tyle, ze głowa mała, choc faktycznie nie z górnej półki ale z każdego w sumie byłam zadowolona ale i każdy miał swoje wady. Miałam anmara safari travel, później chicco enjoy, baby design sprint (już drugi w nim jeździ i nadal dzielnie się trzyma), gracco quatrum duo i na wyjazdy, do pociagu itp Dhrytm coTo
Teraz myslę nad takim
HiTreec , EMJOT , Z FOTELIKIEM , 5 GRATISÓW , MJ+ (1941037849) - Aukcje internetowe Allegro czarny z rózem ale zdecydowana jeszcze do końca nie jestem.

As mam pytanko do Ciebie, bo zaineresowałaś mnie tymi wielorazoymi pieluszkami (choc mój mąz uważą, ze na glowę udalam) tylko nieco sie boję, ze nie podolam z praniem pieluch przy 3 maluchów i tak właśnie obmyśliłam taką opcję, ze kupiła bym na poczatek pampki, do szpitala itp i na próbę nieco tych wielorazowych jakby się sprawdziły to bym dokupila jak nie to nie. Myslisz, ze to ma sens? Co ja bym musiala mieć na taką probę?
Kochana do szpitala to koniecznie musisz mieć pampki ,bo w szpitalu wielorazówek nie wolno mieć .
Ja już kupiłam 5 minkee i 15 Alva .
Oba rodzaje są super .
Sprawdzałam ich chłonność i są mega pojemne .
Po zakupie dopiero na maila przychodzi instrukcja użytkowania i tak:
pieluszki się pierze do 40 * w pralce normalnie a wkłady do 60 * .
Ja swoje moczyłam wyciskałam i suszyłam ,więc muszę powiedzieć ,że schną błyskawicznie .
Po porządnym odciśnięciu z wody są prawie suche .:-D:-D:-D
Na początek musisz mieć jakąś tam ilość pieluszek ,wiaderko na nie (jest takie specjalne ) i olejek by skropić te pieluszki w wiaderku .
Prać można w każdym proszku dla dzieci .
I to tyle ;-):-):-)
Na próbę to wystarczy Ci kilka ,a i tak to zawsze jakiś grosz zaoszczędzony ,bo przy 3 sztukach minkee masz 6 pieluszek dziennie mniej zużytych czyli połowa z wszystkich jakie użyjesz .
Nasze dzieci rodzą się w maju ,więc już ciepło i na powietrzu te pieluchy będą schły bardzo szybko jest też możliwe ,że wystarczy nawet w ręku spłukać i za 2-3 godzinki znów suchą pieluszkę na tyłeczek założysz .;-):-):-)

Do góry