reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Co polecacie dla maluszka?

A mozesz mi jeszcze raz dać linki?
A czemu wiaderko nie może być zwykłe?
Czy wystarczy 1 pielucha na dzień no + oczywicie tyle wkładow ile tak zasika czyli 12-60 (jak ja osobiście zasikiwałam 60 ku rozpaczy mojej mamy :-)) cyz to śliczne kolorowe też się zmienia w ciagu dnia?
Zastanawiam się ile musiałabym tego kupić na początek. Wiem, ze w ogólnym rozrachunku wychodzi taniej ale na raz to chyba wychodzi nie malo

reklama
A mozesz mi jeszcze raz dać linki?
A czemu wiaderko nie może być zwykłe?
Czy wystarczy 1 pielucha na dzień no + oczywicie tyle wkładow ile tak zasika czyli 12-60 (jak ja osobiście zasikiwałam 60 ku rozpaczy mojej mamy :-)) cyz to śliczne kolorowe też się zmienia w ciagu dnia?
Zastanawiam się ile musiałabym tego kupić na początek. Wiem, ze w ogólnym rozrachunku wychodzi taniej ale na raz to chyba wychodzi nie malo
Ja na początek mam 20 i uważam ,że to starczy na cały dzień i noc .
Pieluszki jak zasika to zmieniasz co 4-5 przewijań ,a z kupki to musisz natychmiast .
Moje to srajtygle od początku i 8-10 kup dziennie się często zdarza ,dlatego 20 sztuk wzięłam .:-D:-D:-D:-D
Wiaderko jest specjalne ,bo one jest szczelne i przepuszcza zapachów ,można więc tam sobie te pieluszki po prostu zbierać przez cały dzień i wieczorem dopiero wstawić pranie ;-):-):-)
Pieluszki zmieniasz tak jak pampersa czyli jak nie jest mokra to co 2-3 godzinki ,wiadomo przy kupie musisz natychmiast całą pieluchę wymienić .
Przy samym siku wyciągasz tylko wkład ,zmieniasz na suchy i znów tą samą pieluszkę zakładasz nawet do 5 razy ,bo ten mikropolar tak samo jak pampers chłonie do wewnątrz ,ale nie przepuszcza z powrotem.
Mikro fibra wchłania wilgoć i trzyma w środku czyli zachowuje się dokładnie tak jak wkład zwykłego pampersa .
Pomimo ,że dziecko nasika -pieluszka nadal jest sucha ;-):-):-)
A tu masz linki ,gdzie ja zamawiałam .
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Dodatkowo dostałam gratis na pieluszki woreczek do prania.;-);-)

Czyli ja dobrze rozumiem, ze na 1 dzień muszę miec z 5 pieluszek formowanych i 20 wkładów
wow no ładnie

mój mąż mnie wkurza, bojkotuje pomysł

edit: głupoty wywnioskowąłam, nie czytać

Ostatnia edycja:
Czyli ja dobrze rozumiem, ze na 1 dzień muszę miec z 5 pieluszek formowanych i 20 wkładów
wow no ładnie

mój mąż mnie wkurza, bojkotuje pomysł
Ja nie kupuje formowanych tylko kieszonki.
Dla mnie formowane to nie to ....;-):-):-)
Czekaj zadzwonię do Ciebie to pogadamy ,bo tak to my się nie dogadamy :-D:-D:-D:-D:-D:-D

no i zadzwoniła i rozjasniła mi umysł :-D chyba się zdecyduję i to zaraz a Michał zostanie królikiem doświadczalnym :-)

edit: nawet mąż łaskawszym okiem zaczął na sprawę patrzeć

As 76 też myślałam nad tymi pieluchami wielorazowymi uważam że to super pomysł a przedewszystkim zdrowy dla pupek naszych pociech :-)

no ja już zakupiłam, 2 co prawda na razie ale pomacam, pomaczam na Michale przetestuję (o ile się zgodzi) i pewnie zamówię więcej

As zapomniałam zapytać: zdecydowałaś juz w czym konkretnie będziesz je prać?
W zwykłym proszku dla dzieci czy jakimś niezwykłym?

reklama
no ja już zakupiłam, 2 co prawda na razie ale pomacam, pomaczam na Michale przetestuję (o ile się zgodzi) i pewnie zamówię więcej

As zapomniałam zapytać: zdecydowałaś juz w czym konkretnie będziesz je prać?
W zwykłym proszku dla dzieci czy jakimś niezwykłym?
Od 9 lat piorę w Jelpie i przy tym zostanę .
Bezpieczny dla niemowląt to i dla pieluch też powinien ;-):-D:-D:-D

Do góry