reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co polecacie dla maluszka?

Ja tez zamierzam urzywac smoczka dla maluszka:tak: Seba nie mial i wisial mi caly dzien na cycu:baffled:Misia miala i bylo o wiele latwiej,zasypiala sama szybciej sie uspakajala:tak: Pewnego dnia sama wyrzucila go do kosza(miala w nim dziure),miala wtedy niecale 2lata,bardzo sie martwilam jak sie pozbedziemy smoczka bo ona bardzo go lubila:tak: Niestety skonczylo sie wtedy spanie w dzien,a jak juz spala to na sile ja usypialismy:zawstydzona/y:
I tak jestem za smoczkiem:tak:

reklama
oj ja tez kupie smoczki a nawet i 3 :) Xav uzywał smoka i nie mielismy problemow z odzwyczajeniem, nawet nie pamietam ile mial lat, ale chyba cos kolo 2 roku sie pozbyl albo i wczesniej, nie pamietam.

ja napewno i tym razem ze smoka skorzystam bo tak jak ty dorka z pierwszym synem prawie wcale nie używałam i miałam taką małą hubę na cycku...
moja 19miesięczna córka już używa tylko do zasypiania i to dosłownie parę minut więc z rozstaniem nie widzę problemu

ha prawda jest taka, ze bedziesz musiala o to zpaytac swoje dziecko ;-)
mam taka butelke, jest świetna tzn smoczek do butelki, taki przyjemny w dotyku, fajny kształt, inny niz wszystkie tylko troszke twardawy jak dla mnie ale moje dziecko mielo to w d... jak masz kase to zainwestuj ja bym zainwestowała ale trzeba sie liczyc ze dziekco nie bedzie sklonne do niego i te wszystkie zalecenie ortodontyczne itp bedzie mialo w glebokim poważaniu :-) i bedziesz musiała poszukac innego. Ale sa i dzieci nawet sporo które przyjmą wszytsko co im mama zaproponuje.
Ja kupilam taki, jaki ostatnio wybrał Michał, to na poczatek nie zadziala bed szukała innych

she - jak pisze kilolek - kupić i zaproponować można, ale wyboru dokona dziecko. my kupiliśmy zdrowe, ortodontyczne itp smoczki - żaden Bartiemu nie spasował, dopiero w przypływie impulsu kupiłam niezdrowy, taki z kulką na końcu - nie pół spłaszczony - i on był naszym uspokajaczem. oczywiście męczyły mnie potem wyrzuty sumienia i myśli "jestem złą matką", ale Barti dość łatwo zrezygnował (koło 1,5 roku) a wcześniej używał tylko do spania.
błąd jakiego nie popełnię przy smoczku?
NIE DAM GO DZIECKU JUŻ W SZPITALU, DOPIERO JAK NAUCZY SIĘ SSAĆ PIERŚ! i oczywiście najpierw będę szukała "sutkopodobnego".

Pytanie do As (bo chyba tylko ona zdecydowala sie na pieluszki wielorazowe) - ile kupujesz na poczatek? Ja na pozniej kupie wielorozmawiarowe kieszonki i juz zdecydowalam jakie. Ale mam problem z ustaleniem co i ile zamowic za poczatek - bo chcialam od eko-mamy z Polski, wiec musze troche wczesniej.

Tetre/babum, to lokalnie kupie, ale otulacze i moze jakies formowanki (maly rozmiar). No i juz sama nie wiem, ile tych formowanek... i ile otulaczy (pewnie ze 4) i czy tylko te najmniejsze czy kolejny rozmiar (6-8.5kg) tez? Przesylki z PL sa drogie i chce puscic tylko jedna paczke lotnicza (ekonomiczna idzie 3 miesiace, wiec juz troche za pozno), a potrzebuje jeszcze pare innych rzeczy oprocz pieluch.

ja też mam zamiar używać smoczka no chyba że maluch nie będzie chciał, a ogólnie mam już nawet 2 bo siostra mi kupiła nie dawno jeden avent a drugi nuk :)

reklama
Pytanie do As (bo chyba tylko ona zdecydowala sie na pieluszki wielorazowe) - ile kupujesz na poczatek? Ja na pozniej kupie wielorozmawiarowe kieszonki i juz zdecydowalam jakie. Ale mam problem z ustaleniem co i ile zamowic za poczatek - bo chcialam od eko-mamy z Polski, wiec musze troche wczesniej.

Tetre/babum, to lokalnie kupie, ale otulacze i moze jakies formowanki (maly rozmiar). No i juz sama nie wiem, ile tych formowanek... i ile otulaczy (pewnie ze 4) i czy tylko te najmniejsze czy kolejny rozmiar (6-8.5kg) tez? Przesylki z PL sa drogie i chce puscic tylko jedna paczke lotnicza (ekonomiczna idzie 3 miesiace, wiec juz troche za pozno), a potrzebuje jeszcze pare innych rzeczy oprocz pieluch.
Na początek zakupiłam 20 sztuk i 5 wkładów dodatkowo.
Myślę ,że spokojnie wystarczy .
Mając na uwadze ,ze maluch zuzywa od 10 do 12 sztuk na dobę ,to mam praktycznie podwójną ilość .;-)
Pieluszki zamawiałam MINKEE i ALVA .
Moim zdaniem są super .
Prałam i suszyłam ,więc już nieco wypróbowane są . ;-):-):-)

Do góry