reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
Dawaj, dawaj Karola;-):-D
Programy Nigelli Lawson uwielbiam oglądać:tak: Tak myślę czy nie kupić sobie jej książki:
Nigella świątecznie - Nigella Lawson NOWOŚĆ !! (830947802) - Aukcje internetowe Allegro

Ten przepis na grzane wino znalazłam też tu:
Świąteczne przepisy Nigelli Lawson

sorry że dopiero teraz.

ksiązki hmmm wg. mnie średnia lepiej wydrukować sobie te wszystkie a nawet więcej przepisów z internetu i stworzyć własną książkę.

a to przepis na ciasto pierogowe wg.rodzeństwa Kręglickich
600g mąki tortowej
100g roztopionego masła
szczypta soli dość spora
160-170mL CIEPŁEJ/wręcz gorącej/ wody
1 zółtko
1 jajo
zagnieść odstawić na 20 minut.

można podzielić ciasto i dodać np. 200g rozmrożonego szpinaku i będzie zielone
i np. taki farsz:
twaróg, pietruszka, wycisnięty czosnek, sól, pieprz

cisto jest bardzo elastyczne i fajnie się skleja.

choć wiem że piepisów jest pełno to jak dla mnie żółtodzioba najważniejsze by farsz nie wyciekł podczas gotowania-i nigdy nie wycieka.

O Karola dzięki za przepis na pierogi,szukałam czegoś.A powiedz mi,czy wychodzą takie ładne żółciutkie?Bo właśnie szukałam takie z masłem i jajkami.:tak:

Karola ogromne podziękowania za przepis na ciasto do pierogów:tak:
thanx009.gif

U nas dzisiaj zupa jarzynowa i oponki serowe;-)

reklama
Do góry