reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co sądzicie o chodzikach?

W programie "mamo to ja" na tvn style fizjoterapeuta, który udziela tam różnych porad mówi chodzikom stanowczo NIE, więc i ja też:-)

reklama
Ja też oglądałam ten program i na razie nie zamierzam kupować chodzika, ale z drugiej strony moja młodsza siostra była bardzo aktywny dzieckiem i ledwo zaczęła stawiać pierwsze kroczki( w wieku 9 mies!)a już chciała biegać i ciągle się przewracała. Mama nie mogła jej upilnować i kupiła jej taki chodzik wiklinowy, uchroniło jej to główkę i wcale nie ma żadnych wad postawy. Zresztą z tego co mi mama opowiada to większośc dzieci z naszego pokolenia wychowywalo się w chodzikach(pewnie były modne)i jakoś nie widać na ulicach pokrzywionych ludzi:-):-)

ja miałam chodzik, mój brat też
miałam płaskostopie, ale czy od chodzika:confused:
mój brat jakiś czas "krzywo" chodził, ale na 100% nie przez chodzik, tylko przez spodnie z krokiem między kolanami:-D (jakoś je trzeba było trzymać, żeby ich nie zgubić)

ale mimo wszystko nie zamierzam kupować chodzika, bo nie widzę w nim nic dobrego
w ostatnim "twoim dziecku" jest bardzo fajny artykuł o nauce chodzenia. opisane po kolei 7 etapów rozwoju w kierunku stawiania pewnych kroczków, na pochwałę zasłużył... stary poczciwy konik na biegunach:tak:

Do góry