reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

co z dalekimi wyjazdami wakacyjnymi?

Myfa, przepraszam, ze dopiero dzisiaj, ale cos mi net strajkowal ;-(
Pytalam. Masz sie nie przejmowac. Wg. mojej znajomej taka uroda i tyle.
Ale zapytaj swojego gina, bo on wie konkretnie, jak jest u Ciebie.
Aaaa kolejne madre stwierdzenie mojej kupeli-ginki, na dawke pytan: nie przejmuj sie :-) Jestes w ciazy, a nie chora. :-)

reklama
Ja ostatni nie najlepiej znoszę słońce. Byliśmy niedawno nad morzem, to siedziałam sobie w cieniu i tam mi było najlepiej.

My mieszkamy w górach i pojechaliśmy nad morze. Gin nie miała przeciwskazań, kazała mi tylko przed podróżą zażyć dwie no-spy. A nad morzem czułam się naprawdę świetnie.
Co do gór, pytałam gin, bo bardzo lubię górskie spacerki, powiedziała, że spacerki owszem, ale raczej po płaskim, unikać dużych różnic wysokości, bo to się wiąże z różnicą ciśnienia.
Pozdrawiam i miłego wypoczynku wszystkim życzę.

Ja już nie mogę się doczekać wyjazdu nad morze :) niby już teraz mam wolne, bo już wszystko pokończyłam, zdałam indeks, ale remont trwa a ja czuje się jak zawieszona w próżni bo nawet nic pomóc nie mogę. Ale juz postanowione, jedziemy 15 sierpnia nad morze tylko na tydzień ale zawsze coś :) Mam nadzieję że nie ma żadnych przeciwskazań :)

My mieszkamy nad morzem i po prostu fantastycznie sie  tu czuje i moja dzidzia na pewno tez, bo w ogole nie meczy mnie nudnosciami czy wymiotami ( jedyne co to zaparcia).
Nad morzem super sie mieszka, klimat jest rewelacyjny nie tylko latem, ale caly rok  :laugh: Teraz jezdzimy sobie z mezusiem i fasolka na wieczorne spacerki nad morze w dzien sa zbyt duze upaly, chociaz od wczoraj troszku sie ochlodzilo i jest przyjemnie. Te upaly meczyly mnie strasznie, prawie m-c bez opadow. Teraz jest okolo 23-25 st. , slonko, lekki wiaterek, bosko  ::)

Moje drogie koleżanki - poradźcie - we wrześniu chcemy sie wybrać na wakacje - planujemy Hiszpanię. Trochę się boje - samam nie wiem - lekarz mówi, ze nie ma kłopotu z lataniem samolotem i generalnie z wyjazdem, będę już w 4 miesiacu.Oczywiście mam jeszcze wizytę w miedzyczasie i wtedy tak naparwde podejmę decyzję.Poradźcie - jechałybyście czy raczej zostały w Polsce - w sumie zawsze łatwiej jest wróćić do Wawy na przykład z Mielna nizz z Alicante.... poradźcie.

reklama
W 3 miesiącu pojechałam na 2 tygodnie do Tunezji. Powiem Ci, że tu na miejscu ciągle mnie coś pobolewało i ogólnie miałam sensacje I trymestru natomiast tam jak ręką odjął. Może po prostu wreszcie się rozluźniłam i organizm mi odpuścił. Bałam się trochę jak maleństwo zniesie lot samolotem ale wszystko było w porządku. Jechałam tam jednak na własne ryzyko- nie odważyłam się powiedzieć o tym lekarzowi. Wczasy miałam zaplanowane i zapłacone już w styczniu i szkoda mi było stracić przeszło 5000. Zadbałam tylko o dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne, żeby w razie czego nie mieć na miejscu problemów z fachową opieką medyczną. Całe szczęście okazało się, że dmuchałam na zimne. Skoro Twój lekarz nie widzi problemu to jedź i baw się dobrze.

Do góry