reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co z seksikiem???

agnieszka: mojej siostrze zastrzyk też podziałał.i to tak, ze po teoretycznym zakończeniu działania jeszcze rok się starała zajść wciążę, zanim się udało, więc musisz wziąć pod uwagę, że bywa, że zastrzyk trzyma dłużej niż jest to przewidziane:)

reklama
agnieszka: mojej siostrze zastrzyk też podziałał.i to tak, ze po teoretycznym zakończeniu działania jeszcze rok się starała zajść wciążę, zanim się udało, więc musisz wziąć pod uwagę, że bywa, że zastrzyk trzyma dłużej niż jest to przewidziane:)
a to akurat cecha pożądana, bo nie zamierzam miec wiecej dzieci

Wlasnie ta moja kolezanka ostatni zastrzyk miala w listopadzie 2007, ktory dzialal do lutego 2008. W lutym rozpoczela starania o dziecko i do tej pory nic...ona tez twierdzi, ze to przez te zastrzyki.

Wlasnie sie umowilam telefonicznie na jutro na zalozenie implantu antykoncepcyjnego, ma to podobno trwac 5-10 min. Ciesze sie bo nie bede musiala brac zadnych tabletek, no i bede miala spokoj przez 3 lata:-).

Beaa a to mozna jak sie jeszcze karmi cycem? Jak to sie nazywa?Ja bym sie tez na takie cos zdecydowala,bo zapominam o tych tabletkach.

ja mam przepisane zastrzyki anty. ktoras miala cos takiego?
mezulek oczwiscie w pelni happy ze juz mozna na legala( po zatwierdzeniu orzez lekarza)
a właśnie, czy slyszalyscie o tym ze, hormony powinno sie brac dopiero od 8 tyg po porodzie- moja gin uraczyla mnie takim stwierdzeniem
Aga juz mialas te zastrzyki? jak juz bedziesz po to powiedz prosze co i jak, w ogole cos wiecej
ja tez nie zamierzam miec wiecej pociech ;-) przzynajmniej w najblizszej dekadzie ;-)

Madzia- tak, jak sie karmi to mozna miec implant (zawiera srodek jednoskladnikowy), wlasnie moj GP zaproponowal albo spirale albo implant. Ja sie jednak boje spirali, w ogole po porodzie mam juz dosc i nie chce, zeby mi ''tam'' jeszcze coz majstrowali:-). Moje kolezanki maja ten implant i sa bardzo zadowolone, no i korzystam z tego, ze tutaj sa darmowe bo podobno w Polsce kosztuja ponad 1 tys zl, chociaz, jeszcze nie sa wszedzie dostepny.
Implant nazywa sie Implanon.

Ostatnia edycja:
Roni, te zastrzyki robi sie domięśniowo- jak mio powiedziala gin, mozna samemu sobie robic- takze duzy plus. jeszcze nawet recepty nie wykupilam. ponoc strzykawka jest juz w opakowaniu z ampulka anty. jutro sprawdzam ile to faktycznie bedzie kosztowac, bo cos mi sie nie chce wierzyc ze tylko 14 zl z hakiem

mam prośbę do Dziewczyn, które brały lub biorą Cerazette;-) możecie mi napisać czy odzywały się u Was skutki uboczne tych tabletek?? ja w życiu nie brałam hormonów i trochę się obawiam tego co się będzie ze mną działo jak je zażyję:dry: chciałbym dalej karmić piersią i dlatego zależy mi na tych tabletkach;-) zresztą planuję jeszcze kiedyś drugie dziecko, ale martwię się czy po tych tabletkach organizm mi nie będzie szalał i czy nie będzie problemu z zajściem w ciążę:sorry2:

reklama
Kate, ja zażywałam Cerazette po pierszej ciąży i teraz też zażywam. Nigdy nie miałam skutków ubocznych (np. plamień) i nie bylo żadnych problemów z zajściem w ciąże. U mnie sie sprawdzają:tak:

Do góry