reklama

co z tą czkawką?

reklama
hej moja corcia tez na poczatku miala czesto czkawke,sprawdzalam jej karczek i miala cieply,wiec zimno jej nie bylo,ja zawsze podaje cos do picam,jak karmilam piersia to dawalam cyca i czkawka po chwili sama przechodzila.

Hello :-)

Moje chlopaki tez mialy czkawke, nie wynikala z zimna. Polozna powiedziala mi, ze to normalne u maluchow, i ze nie jest to dla nich nieprzyjemne jak dla doroslych.

Mój malutki też często czka. I nie z zimna.
U mnie pomaga, gdy się napije mleczka z piersi.
Czkał juz w brzuszku i mi również położna mówiła, że nie ma jakiegoś konkretnego wyjaśnienia dlaczego jedne dzieci czkają a inne nie.

Moja miała czkawkę całą ciążę, nawet na IP czkała gdy przyjmowali mnie do szpitala :)) do dziś czka cały czas i pomaga trochę herbatki albo mleka do picia. Niektóre dzieci mają tendencje do czkawek i z czasem to przechodzi.

Ja znów boje się że jak podam jej cycka jak ma czkawkę to się zakrztusi a ja spanikuje :( natomiast położna w szpitalu kazała przytrzymać pionowo i wtedy przechodziło tzn w szpitalu, a w domu nie zawsze, dlatego kłade mała na boczku w razie gdyby miało jej się ulać podczas tej czkawki i po jakimś czasie samo przechodzi.

reklama
a może spytajcie o czkawkę i ulewanie Gosi Boreckiej douli
( odkryj swoją ścieżkę macierzyństwa | Gosia Borecka – doula w Warszawie i online )

Odpowiada w tym dziale.
CHICCO wszędzie tam, gdzie dziecko

Jest mamą piątki dzieciaczków i ma ogromne doświadczenie w tematyce noworodkowej i niemowlęcej a także okołoporodowej
biggrin.gif

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry