Hej, pojawiły mi się zaparcia, zatwardzenia. Staram się pić dużo wody, zaczęłam jeść suszone śliwki, morele ale to nie pomaga. Jestem w 20-tygodniu ciąży byłam u lekarza rodzinnego i przepisał mi maść doodbytniczą proktosedon ale wyczytałam na ulotce że może mieć wpływ na płód czy któraś z was stosowała/stosuje tą maść w ciąży?
reklama
Proktosedon nie jest na zaparcia . Przy zaparciach w ciąży można syrop Lactulosum i czopki glicerynowe bo nie mają wpływu na dzidziusia . I ja osobiście czopki polecamHej, pojawiły mi się zaparcia, zatwardzenia. Staram się pić dużo wody, zaczęłam jeść suszone śliwki, morele ale to nie pomaga. Jestem w 20-tygodniu ciąży byłam u lekarza rodzinnego i przepisał mi maść doodbytniczą proktosedon ale wyczytałam na ulotce że może mieć wpływ na płód czy któraś z was stosowała/stosuje tą maść w ciąży?

może źle to trochę ujełam bo dodatkowo pojawiły mi się guzki hemoroidowe wystające poza odbyt.Proktosedon nie jest na zaparcia . Przy zaparciach w ciąży można syrop Lactulosum i czopki glicerynowe bo nie mają wpływu na dzidziusia . I ja osobiście czopki polecam![]()
reklama
magdalenaw1907
Fanka BB :)
Też mialam problem z hemoroidami pod koniec ciąży mi pomogła maść procto- Glyvenol, a na zaparcia piłam lactulosummoże źle to trochę ujełam bo dodatkowo pojawiły mi się guzki hemoroidowe wystające poza odbyt.