reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

matitka dzięki jeszcze raz, nieważna płeć , ważne żeby było zdrowe :-) To miałaś niezłą wizytę po świętach, dobrze, że chociaż na tyle ich stać ...

katerinka wiem, że lepiej jest wychowywać więcej dzieci niż jedynaka, przynajmniej się czegoś od siebie uczą :) Mój mały w tej chwili wędruje od babci do mnie, nie może się zdecydować np z którą spać w nocy hehe... Spoko, póki co mi to odpowiada, bo musiałabym wstawać w nocy go wysadzać, a nie zawsze jestem w stanie :-D

abba dobrze, że Ci się udało wygrać sprawę o dziecko i jest z Tobą, to straszne co piszesz o jego matce :no: tzn bardziej o jej związku...

Ja się wychowywałam w rodzinie, gdzie nikt nie okazywał sobie uczuć i emocji i to jest straszne ... niestety. Sama nie umiem dziecku powiedzieć, że bardzo go kocham, przychodzi mi to z trudem... A okazywanie uczuć emocji, pozwalanie dziecku, żeby się wypłakało, dało upust np swojej złości jest bardzo bardzo ważne...

reklama
annemoja mala wie kiedy mam zly dzien, irytuje mnie wtedy wszytko, ale staram sie tak bardzo przed nia tego nie pokazywac.

olajo fajnie masz, moja mala ma teraz babcie na miesiac,a i tak do wszytkiego jestem ja jej potrzebna:)

hej,a my obskoczylismy dzis dentyste mlodej, ksiadza po koledziea teraz probuje wejsc na obwieszczenie Ministerstwa Zdrowia dotyczacy cen lekow w przyszlym roku,wiem,ze jeden lek co bierze mloda co sie wczoraj dowiedzialam jest pelnoplatny(65zl),a nie ma znizki,ale mnie wywala

i weszlam w koncu,ale nie wiem ktora z trzech kolumn dotyczy ceny co moglabym kupic ten lek w aptece

Ostatnia edycja:
anne ja to widze w takim stopniu,ze mozesz dziecku pokazac jak bardzo je kochasz,przytulic powiedziec kocham cie,moze widzisz jak leci ci lezka szczescia czy zalu,nie raz uslyszy klotnie ale mysle ze dzieci o nie ktorcyh sprawach nie powinny wiedziec
moj pierwszy ex bardzo zalazl mi za skore i to latami,ale moja corcia nigdy nie uslyszala ode mnie zlego slowa z moich ust ani nie slyszala ze to tata i wiesz co ,ona wie ze ma tate i mame, kochamy ja i mimo ze go nie widzi na codzien bardzo go kocha, trzeba umiec oddzielac swoje sprawy od spraw dziecka i jego psychiki i ja tak robie , na wszystko przyjdzie czas i ona sama sie kiedys przekona na wlasnej skorze ze zycie nie zawsze jest kolorowe i tak bedzie

a dam ci przyklad mojej mamy ktora na okraglo ze wzgledu na swoja chorobe wyzywa rozne rzeczy robi i moja mala to slyszy,wiesz jak reaguje na wlasna babcie,nie moze na nia patrzec,nie chce z nia byc przebywacmieszkac, i mimo ze babcia ma swoje momenty i corcia ma juz wyrobione zdanie i rozumie na swoj wiek ze babcia jest chora , caly czas jej mowie ze nie ma brac uwagi na to co ona krzyczy czy cos bo to taka choroba i tak dorosli maja ,to ci powie ze powinna isc do lekarza bo tak sie leczy, ale tez wie ze nie mozna babci pomoc bo sama tego nie chce, nikomu nie zycze takiej osoby jak moja mama, kiedys moglam na nia liczyc, w tej chwili nawet juz po prostu czuje jedno,ale o tym moja corcia nie wie bo nie chce jej takich rzeczy mowic

wiec stad moje zdanie

hej,a Wy dziewczyny gdzie??

jestem za Katerinka nie jestesmy z lodu, dziecko widzi nasze uczucia, szczescie,zmeczenie,zlosc czy wkurzenie, trzeba powiedziec,ze jestem szczesliwa, bo.. czy zla bo... ale dziecko to nie masz towarzysz,aby mu sie wyzalic, po co ma sie pozniej martwic niepotrzebnie

a ja troche ogarnelam, glownie kuchnie, pomylam wszytsko i jeszcze korytarz, teraz biore sie za jeszcze jedna robote jak cisza i spokoj,bo prawie nikogo nie ma w chacie

Katerinka mloda ogolnie ok, matematyka ok, z polskiego jesli chodzi o ślaczki, pisanie literkow to bardzo dobrze,ladnie jej wychodzi,lubi bardzo kolorowac,to pewnie przez to, za to w czytaniem jest na etapie srednim czyta przez sylobowanie, angielski to glownie kolorowanie cwiczeniowki
Pania wychowawczynie mloda lubi, ma wybrane dziewczynki w klasie ktore lubi
a twoja jak sobie radzi???

Hej dziewczyny!!! Czemu tu taki cicho od paru dni??? :rofl2: Wszystkie zajęte świętami i Sylwestrem? My idziemy do bratowej na Sylwka połączonego z urodzinami mojej chrześnicy :tak: Będzie sporo dzieci i trochę dorosłych. Już mi sie nie chce :-p A wy jak???

dzien dobry:)

myz mala troche ogarnelysmy, zakupy na sylwka wczoraj zrobilysmy i popoludniu wyruszamy:)

olajo u nas tez impreza domowa, u znajomych ale mala sie tam swietnie czuje wiec luz:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry