• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
aga.o wiesz ja decyzję sędziny na temat alimentów komentuję że bogaty biednego nie zrozumie :-D:-D:-D:-D
maartuska wyluzuj i nie stresuj się za bardzo,jak coś ci nie będzie podobać w sądzie pamiętaj sędzia to urzędnik w pracy i ty masz prawo się odzywać i mieć swoje zdanie a po za tym za pół roku możesz zawsze wystąpić o podwyższenie alimentów ;-) A odebranie trzeba sobie wyszukać w przeglądarkę poczytać i tutaj zadawać pytania jak by co a my będziemy doradzać ;-) w doradzaniu my Polacy jesteśmy nieźli:-D:-D:-D;-)
karina1234 to sto lat dla księżnej :-) to pozytywne wrażenie robi ten twój były szkoda że nie wyszło, a wolny? :-p:-D:-D:-D:-D

A mój chory znowu dziś dał taki koncert po moim powrocie z pracy aż do pójścia do łóżka że myślałam że go rozszarpię :zawstydzona/y::szok: na 15 dni września mój był 9 dni w przedszkolu i nie wiem czy do poniedziałku dojdzie do siebie, oj ciężkie te początki.

karina1234 no to swoje przeszłaś za dobra byłaś :tak:
maartuska zostawia z obowiązkami ale i z przyjemnościami, to matka zostaje całym światem dziecka, to matka widzi jak rośnie, jak się zmienia, zna jego zapach, każdą minę dziecka a ojciec to gość, albo nawet nie jak u nas, ojciec mojego syna na ulicy by go nie poznał bo tak dawno nie widział, a ja w każdym momencie potrafię sobie wyobrazić każdą minę mojego dziecka, jego głos. Ja tam nie czuję się stratna, a jak on nie czuje się stratny to już jego sprawa i tylko lepiej że odszedł. Ciesz się każdym dniem z dzieckiem to goście w naszym życiu zaraz dorosną i pójdą dalej :-)
aga.o ale czasami ktoś się źle zapowiada a potem staje się odpowiedzialną głową rodziny szkoda że tacy nie okazali się ojcowie naszych dzieci. Nieraz facet nie sprawdza się jako ojciec a za kilka lat rodzą mu się kolejne dzieci i jest zupełnie inny. Bo trzeba trafić na dobrego człowieka i jeszcze żeby był gotowy wydorośleć, wsiąść odpowiedzialność za innego człowieka dziecko, żonę jak w przysiędze na dobre i na złe.

Czesc dziewczyny,
Jestem nowa na forum, jestem w ciazy i termin mam na styczen. Niestety ojciec dziecka odszedl gdy tylko sie dowiedzial. Poczatek byl dla mnie tragedia i wielkim wstydem. Troche czasu juz minelo jednak boje sie ze nie dam sobie rady. Moja mama bardzomi pomaga i bede miala jej wsparcie i pomoc, za tobede jej zawsze wdzieczna.
Mam pytanie co do alimentow bo nie ukrywam mam nadziejeze ojciec dziecka uzna go i bedzie placil na dziecko. Nie wiem jakiej kwoty moge sie spodziewac poniewaz ojciec dziecka zarabia dobrze ok 6 tys miesiecznie na reke. Dodam ze ojciec dziecka to strasz y dusigrosz.
Pozdrawiam

reklama
No fakt, tylko my to widzimy, patrzymy jak rośnie co nowego umie, który kolega w przedszkolu go wkurzy...:-) Dzieciństwo to najlepszy czas i najwięcej wspomnień a oni jak nie chcą to niech tego nie doceniają.
Dla nas też lepiej, że odszedł nie ma awantur, ciągłego "zapomniałem", żyjemy we dwoje, każde z nas ma jakieś obowiązki i młody lubi pomagać :) Póki co ciężko mi się pogodzić z odrzuceniem i zostawieniem bez słowa wyjaśnienia ale najważniejsze jest, że mam zdrowe dziecko a reszta powoli się może ułoży....
Trzymajcie kciuki bo to już jutro...!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry