reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

reklama
czechow a o co dokładnie pytasz to może pomogę?!

natka tak naprawdę to pod koniec zeszłego roku złożyłam pozew o rozwód (pisałam od października), w lutym dostałam termin na czerwiec... ważne, że już po :P

Wiesz co, koleżanka wypisuje ile kosztuje ją córa - czyli przedszkole, basen, ubrania i takie tam. Ja dorzuciłam jeszcze wynajęcie mieszkania, szczepienia ale nie chcę pominąć tych mniej oczywistych. Wyszło że wydaje na miesiąc 3000 pln - ciekawa jestem czy dostanie 1500 - najpewniej nie.... a czas oczekiwania w stolicy to 4 miechy ---- płakać czy śmiać się

na jedno dziecko wydaje 3000 zł? Nieźle...
Wiesz co średnio na jeża to przyznają ok 400 zł na dziecko. I ciężko jest wydusić więcej. Tak jak starałam się o podwyższenie alimentów, eks powiedział, że się nie zgadza, sędzina pyta mnie dlaczego chce podwyższyć alimenty, więc opowiadam, że teraz doszli inni specjaliści, psycholog, logopeda i z Oliwierem też chodzimy do lekarzy na badania, bo trzeba wszystko skontrolowac, ale sędzina dla świetego spokoju :confused: podniosła eksowi tylko 50 zł... z tego to można się tylko śmiać!
czechow jak Twoją koleżankę kosztuje np dojazd do przedszkola to niech obliczy sobie ile benzyny traci etc. Kosmetyki dla dziecka, zabawki.
Nic mi nie przychodzi do głowy...:sorry2:

Ja również uważam że sporo jej wyszło - ale tak naprawdę jak mi pokazała to tak to wygląda - przedszkole prawie tysiak, basen, kosmetyki i takie tam i się nazbierało. Dowóz (benzynę) już ma w tym zestawieniu - dodatkowo (jednorazowo) ma też remont w pokoju u małej.

Mam nadzieję że jej się uda jak najwięcej - jej były to świnia pierwszej klasy ale będzie trudno. Chociaż mi mówiła że ma adwokata który ostatnio wywalczył 1200 na dziecko dla swoje klientki więc jakieś szanse są i mam nadzieję że jej się uda

reklama
Witam dziewczyny,ale u nas dzis pada do samego rana,pewnie wyjscie na dwur mamy z glowy.Czechow ja obliczylam utrzymanie Karola na 700-800zl,oczywiscie dolonczylam wszelkie rachunki.Wnioskowalam na 400zl,a dostalam 350zl,ciesze sie ze mam taka kwote,bo moja kolezanka dostala 150zl:szok::szok:.I zgadzam sie z Tofajka 400zl to maks co dostanie,no chyba ze tatus dobrze zarabia.
Swoja droga te alimenty to sa smieszne sumy,i ci tatusiowie powinni sie cieszyc ze nie musza sie martwic o utrzymanie za takie pieniadze dziecka.Wplaca pieniadze i rece umywaja,a my musimy kalkuowac co kupic,czy starczy pieniedzy na wszystko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry