reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Jeżeli chodzi o przedszkole to w tym roku nie daje jej bo nie pracuje.
Ola jeżeli chodzi o komornika to chodż do sądu do skutku takie tmaczenie nie jest tłumaczeniem...

reklama
mamciu ja wiem,przewaznie na inny tem,at jest pismoa komornik odpo an inny temat i tak wkolko.

najgorsze jest to ze do sadu ktoremu podlega komornik mam godzine drogi busem ,a nie mam z kim malej zosatwic wiec poki conapisze tam pismo,zazalenei na prace komornika i wysle poczta.

Olatakie tłumaczenia komornika nie są tłumaczeniami.Każdą skarge składasz na piśmie i żądasz od nich odpowiedzi na piśmie.Na każdej odpowiedzi masz napisane gdzie i w jakim terminie masz się odwołac.I tam się odwołujesz.

oj widze ze same problemy z tymi alimentami:no:
zobaczymy jak to bedzie u nas wygladac:crazy:
nie pozwole zeby mi ktos z łaski dawał pieniądze:angry:
olka nie poddawał się tylko walcz!!!!
ta kasa sie wam nalezy:wściekła/y:
jak utrzymac dziecko za niecałe 50zlotych? masakra

oj natka walcze, mam splacone cale zaleglosci i po tym jak tatusiowi to sciagli z wyplaty zwolnil sie zpracy. i od stycznia jest cyrk.
raz jest kasa araz niema.
a w sadzie mowi ze na dziecko nigdy pieniedzy nie zaluje.
ciekawa jestem co bedzie mowil teraz, jaki to zniego tatus, biorac pod uwage ze ostatnio odwiedzil corke rok temu...

mamciu ja wiem,przewaznie na inny tem,at jest pismoa komornik odpo an inny temat i tak wkolko.

najgorsze jest to ze do sadu ktoremu podlega komornik mam godzine drogi busem ,a nie mam z kim malej zosatwic wiec poki conapisze tam pismo,zazalenei na prace komornika i wysle poczta.
Ola ty nie musisz tam jechac osobiście.Piszesz skarge na czynnośc komornika adresujesz do Prezes śądu rejonowego i wysyłasz poleconym w 2 egzemplarzach.Potem zostaje czekac.Sąd sam nada tej sprawie jakiś bieg i albo będzie sprawa sądowa albo prezes sam to załatwi a ty na piśmie dostanioesz zarówno to w jaki sposób sąd załatwi tę sprawe jak i to jak tlumaczy się będzie komornik.Na gębe takich spraw się nie załatwia.Wszystko daje się na piśmie.Jeżeli chodzi o dziadków skoro oni mają zasądzone alimenty na małą czy też przed sądem podjeli się płacenia to ich powinnaś ścigac przez komornika jeżeli oczywiście masz taki wyrok,a nie tatusia/o ile sobie przypominam to oni przed sądem zobowiązali się chyba do płacenia./.

MAMCIU ONI8 SIE ZOBOWAIZALI ALE SEDZINA POPROSTU IM UWIERZYLA PONIEWAZ PRZED SPRAWA SPALCILI ZALEGLOSCI I WPLACILI BIERZACE ALEIMNTY, I DO TEGO POWIEDZIELI ZE ICH SYN PODJAL DOBRZE PLATNA PRACE I WIECEJ TAKICH SYTUACJI NIE BEDZIE...
TO BYLOW KWIETNIU, W MAJU ONI WPLACILI KASE, A W CZERWCU SZANOWNY TATUS WPLACIL TE 50 ZL.
on poprostu czeka na ta sprawe o obnizenie aliemntow.
a papiery skladal w kwietniu u niego w sadzie a dopiero wtym tyg dotarly do nas do sadu.

ich sad pracuje tak jak komornik

oj widze ze same problemy z tymi alimentami:no:
zobaczymy jak to bedzie u nas wygladac:crazy:
nie pozwole zeby mi ktos z łaski dawał pieniądze:angry:
olka nie poddawał się tylko walcz!!!!
ta kasa sie wam nalezy:wściekła/y:
jak utrzymac dziecko za niecałe 50zlotych? masakra
Wiesz jeżeli chodzi o alimenty to tu nie ma reguł ani zasad.Każdy tatuś jest inny,nie zawsze to co się dzieje musi nam się podobac i nic z tym nie można za bardzo zrobic.

MAMCIU ONI8 SIE ZOBOWAIZALI ALE SEDZINA POPROSTU IM UWIERZYLA PONIEWAZ PRZED SPRAWA SPALCILI ZALEGLOSCI I WPLACILI BIERZACE ALEIMNTY, I DO TEGO POWIEDZIELI ZE ICH SYN PODJAL DOBRZE PLATNA PRACE I WIECEJ TAKICH SYTUACJI NIE BEDZIE...
TO BYLOW KWIETNIU, W MAJU ONI WPLACILI KASE, A W CZERWCU SZANOWNY TATUS WPLACIL TE 50 ZL.
on poprostu czeka na ta sprawe o obnizenie aliemntow.
a papiery skladal w kwietniu u niego w sadzie a dopiero wtym tyg dotarly do nas do sadu.

ich sad pracuje tak jak komornik
Ola z tego co się orientuje to jeżeli tatuś sam dobrowolnie wpłaci jakąkolwiek sume - wystarczy 10zł - nic nie zrobisz.Sytuacja może się u niego zmienic z dnia na dzien./tak moze siełumaczyc/.Musisz cierpliwie czekac na sprawe.Po niej możesz dalej walczyc.Z tego co wiem to zaległośc będzie mu rosła.A swoją drogą to dla mnie jest to dziwne,że sędzina nie pisze w protokóle czy też w wyroku,że dziadkowie mają płacic alimenty skoro jest sprawa i to ich pociągasz do tego,żeby płacili.Coś tu jest nie tak..Nigdy z takim czymś się nie spotkałam.Po cio w końcu była ta sprawa?

reklama
Przepraszam za głupie pytanie ale Olu nie mogłabyś założyć tych wszystkich spraw w miejscu Twojego zamieszkania?
Bo mi tu pachnie tym, że oni się znają, komornik, dziadkowie, sąd itp, może nie bezpośrednio nawet ale przez jakieś okrężne drogi :confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry