Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ola ty nie musisz tam jechac osobiście.Piszesz skarge na czynnośc komornika adresujesz do Prezes śądu rejonowego i wysyłasz poleconym w 2 egzemplarzach.Potem zostaje czekac.Sąd sam nada tej sprawie jakiś bieg i albo będzie sprawa sądowa albo prezes sam to załatwi a ty na piśmie dostanioesz zarówno to w jaki sposób sąd załatwi tę sprawe jak i to jak tlumaczy się będzie komornik.Na gębe takich spraw się nie załatwia.Wszystko daje się na piśmie.Jeżeli chodzi o dziadków skoro oni mają zasądzone alimenty na małą czy też przed sądem podjeli się płacenia to ich powinnaś ścigac przez komornika jeżeli oczywiście masz taki wyrok,a nie tatusia/o ile sobie przypominam to oni przed sądem zobowiązali się chyba do płacenia./.mamciu ja wiem,przewaznie na inny tem,at jest pismoa komornik odpo an inny temat i tak wkolko.
najgorsze jest to ze do sadu ktoremu podlega komornik mam godzine drogi busem ,a nie mam z kim malej zosatwic wiec poki conapisze tam pismo,zazalenei na prace komornika i wysle poczta.
Wiesz jeżeli chodzi o alimenty to tu nie ma reguł ani zasad.Każdy tatuś jest inny,nie zawsze to co się dzieje musi nam się podobac i nic z tym nie można za bardzo zrobic.oj widze ze same problemy z tymi alimentami
zobaczymy jak to bedzie u nas wygladac
nie pozwole zeby mi ktos z łaski dawał pieniądze
olka nie poddawał się tylko walcz!!!!
ta kasa sie wam nalezy
jak utrzymac dziecko za niecałe 50zlotych? masakra
Ola z tego co się orientuje to jeżeli tatuś sam dobrowolnie wpłaci jakąkolwiek sume - wystarczy 10zł - nic nie zrobisz.Sytuacja może się u niego zmienic z dnia na dzien./tak moze siełumaczyc/.Musisz cierpliwie czekac na sprawe.Po niej możesz dalej walczyc.Z tego co wiem to zaległośc będzie mu rosła.A swoją drogą to dla mnie jest to dziwne,że sędzina nie pisze w protokóle czy też w wyroku,że dziadkowie mają płacic alimenty skoro jest sprawa i to ich pociągasz do tego,żeby płacili.Coś tu jest nie tak..Nigdy z takim czymś się nie spotkałam.Po cio w końcu była ta sprawa?MAMCIU ONI8 SIE ZOBOWAIZALI ALE SEDZINA POPROSTU IM UWIERZYLA PONIEWAZ PRZED SPRAWA SPALCILI ZALEGLOSCI I WPLACILI BIERZACE ALEIMNTY, I DO TEGO POWIEDZIELI ZE ICH SYN PODJAL DOBRZE PLATNA PRACE I WIECEJ TAKICH SYTUACJI NIE BEDZIE...
TO BYLOW KWIETNIU, W MAJU ONI WPLACILI KASE, A W CZERWCU SZANOWNY TATUS WPLACIL TE 50 ZL.
on poprostu czeka na ta sprawe o obnizenie aliemntow.
a papiery skladal w kwietniu u niego w sadzie a dopiero wtym tyg dotarly do nas do sadu.
ich sad pracuje tak jak komornik