Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE!!!!
Kapciuchy naprawdę super!!!
Moja córcia za mała na takie .
N
a jak bys mogla zmienic to na co?
Czesc dziewczyny:-)
Naszla mnie dzis ochota i robie placuszki z jablkami
MUSZĘ pozbawić "tatusia" praw do córci.Znalazłam tu trochę ale to stare posty może któraś miała taki problem?
Zgodnie z treścią art. 111 § 1 k.r.o., pozbawienie władzy rodzicielskiej następuje gdy:
- wystąpiła trwała przeszkoda uniemożliwiająca należyte sprawowanie władzy rodzicielskiej (np. nieuleczalna choroba psychiczna lub gdy rodzice nie pozostają w stałej styczności z dzieckiem - gdy jedno lub oboje rodziców zaginęło, na stałe wyjechało za granicę całkowicie nie interesując się dzieckiem lub gdy nastąpiło skazanie na długoletnią karę pozbawienia wolności). Jest to przeszkoda, która będzie istniała przez wieloletni okres, nie zawsze dający się przewidzieć.
- rodzice nadużywają władzy rodzicielskiej (np. karcą dziecko w sposób zagrażający fizycznemu i duchowemu zdrowiu dziecka, zmuszają dziecko do pracy nie odpowiadającej jego uzdolnieniom lub zdrowiu, skłaniają dziecko do popełnienia przestępstwa, prowadzenia niemoralnego trybu życia, wywierają negatywny wpływ na dziecko). Znamiona nadużycia władzy rodzicielskiej nosi np. pozbawienie przez ojca kilkuletniego dziecka naturalnego środowiska rodzinnego i bezpośredniej opieki matki oraz możliwości wychowywania się wspólnie z małoletnim rodzeństwem i zatrzymanie go na stałe wbrew woli matki w obcym kraju (orzeczenie Sądu Najwyższego z dnia 14 października 1970 r. - III CRN 181/70 OSNCP 1971, poz. 107).
- w sposób rażący zaniedbują swe obowiązki naruszając przez to dobro dziecka (np. głodzą dziecko, tolerują złe prowadzenie się dziecka, pijaństwo, prostytucję lub działalność przestępczą, porzucili dziecko, w sposób zawiniony nie wywiązują się z obowiązku alimentacyjnego względem dziecka itp.).
Tak.czytałam to znalazłam sporo ale w praktyce i w życiu jest inaczej.Czy tzn.że nic nie da się zrobić? Z tych artykułów wynika że lepiej żeby ojciec bił dziecko aniżeli WCALE go nie widuje? MASAKRA!!! niech go w sądzie zapytają ile ma ząbków!!! Czy nie dam rady?????
to jest najgorsze bo nawet nie wiedziałabym na co. Prawo?? Mam tyle czasu w pracy, że dałabym radę, no ale prawo za to jest zajeb.... drogie. Może filozofia - sama nie wiem, z historia byłoby to już przegięcie :-)
a ja chcę zwykłego kotleta schabowego z ziemniaczkami i koperkiem :-(
ograniczyć - owszem
pozbawić - bardzo trudno