reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

generalnie jest tak ze jak masz zrobiony posiew i wyjdzie wynik pozytywny to ciezarna w karcie ciązy ma wpisane paciorkowiec i od razu na jakie grupy antybiotykow jest wrazliwy,po to aby podczas porodu od razu podac antybiotyk,zeby malenstwo tego paskudztwa nie zlapalo

dziewczyny to powodzenia u ginow i skroconych szyjek zycze:-)

reklama
Izka a myślisz że jak miałam posiew robiony w 26 tygodniu i wynik był jałowy to to wystarczy do porodu czy powinnam jeszcze ginkę poprosić o nowe badanie?
Swoją drogą nie wiem dlaczego tak wcześnie mi ten posiew robiła...:eek:

Szopka-no nie jestem specem ale wydaje mi sie ze powinno wystarczyc, ale zapytac sie lekarza zawsze dla pewnosci mozna :-)

Dzięki Izka, zapytam ginki tylko muszę sobie zapisać na liście pytań bo na wizycie wszystkie pytania mi z głowy odfruwają ;-)

Tak z innej beczki. Dzisiaj moja kuzynka urodziła 2 tyg wcześniej niż miała termin. O 11.00 ją złapało a o 13.00 już było po wszystkim. Moja mama z nią rozmawiała 2 dni temu i nic nie wskazywało na "rozsypkę" a tu proszę :tak:
To tak w ramach pocieszenia dla umęczonych ( ja sama znowu mam nadzieję że trochę szybciej u mnie pójdzie)

agik czyli mam szanse na wcześniejszy poród ;-) zastanawiałam się, jak to jest, czy się czuje dużo wcześniej, czy przychodzi nagle i już. ale fajnie miała, że 2 godzinki:tak:

dobrywiecier!!!
Ja cały czas czuje skurczyki,i podbrzusze boli jak na@ biore nospe,musze wytrwac do przyszłego czwartku,ale sluzu coraz wiecej

Gosiu dasz radę:tak: ja troszkę popracowałam sobie w łazience (mąż będzie marudził, że on to miał zrobić, ale jakoś tak mam, że lubię sama coś zrobić) no i skurczyki dały się we znaki
a propos skurczy, bóli itp - o twardnieniu brzucha już czytałam jak to u was jest (dodam tylko, że jedna dziewczyna w szpitalu dzień przed porodem miała własnie tak, że macica stawiała jej się od góry i brzuch miała twardy, a na dole miękki), ale mam pytanie, czy bolesny skurcz może być tylko po jednej str brzucha, czy to coś co tylko przypomina skurcz? bo ja już kompletnie głupieję:baffled:

Kachasku jak dzidzia napiera macice z jednej strony to i skurcz sie pojawia

reklama
Agik25-to rzeczywiscie pocieszajace, oby z nami tez tak gladko poszlo.
Goska-widze ze jestes juz w 9-tym (ostatnie okienko) to dasz rade, powiem Ci dla pocieszenie ze z moja siostra bylo podobnie, "rodzila codziennie", alarm w domu non-stop, a jak dotrwala do 37 tyg. to wszystkie bole i skurcze zniknely, nagle "przestala rodzic" i teraz juz bardzo chce ale nie moze :-) Juz zaczyna 39 tydzien i nic...nawet wyszorowala caly dom i dalej nic...Ttrzymam kciuki.
Kachasek-z tymi skurczami to ja juz sama nie wiem, niektorzy mowia ze to chodzi o skurcze w dole brzucha, ja mam tylko u gory, ale znajac zycie to sprawa indywidualna...czyli wiem ze nic nie wiem :-)

Do góry