reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Patrycja - a moze to uczulenie na jakis kosmetyk do kapieli???
Mati tak mial jak go kiedys umylismy mydlem dla dzieci zamiast Balneum....

Mowicie ze bielucha wcinaja Wasze dzieci - ja jeszcze serkow tez nie podawalam...

reklama
No chyba piętki - u nas też się mówi "przylepki" :)
A na ostrzynke tudzież zastrugiwaczkę mówię temperówka!!! czego za chiny nie mogła zrozumieć koleżanka z akademika, zresztą w ogóle fajnie było jak sobie porównywałyśmy nazwy, a klamerki to u was klamerki?

Przylepki? Ostrzynka? Pierwsze słyszę:laugh2: U nas zastrugaczka (temperówka też może być) i oczywiście spinacze a nie klamerki:-D No i wychodzimy na pole, a nie na dwór:laugh2: :laugh2: :laugh2: Aha, nie mamy laczków tylko pantofle :-D

Sumka, ciesze sie, ze smakuje, chociaz zadna w tym moja zasluga :-D

Kasia, od razu "wyrodna", sie zapomnialo po prostu, nie? ;-)

Fusik, my podajemy od kilku dni, na wyrazne zalecenie pani doktor. Ja za to w ogole nie podaje niczego glutenowego - zadnych biszkopcikow, herbatniczkow, ani PIETEK od chleba :-D ...bo oczywiscie u nas tez pietki, ale rowniez przylepki, albo... dupki :-D :-D

Wylacznie TEMPEROWKA, i KLAMERKI (do bielizny) i SPINACZE (do papieru), wychodzi sie NA DWOR, laczki znam od brata (wlasnie, brata-kuzyna) z Bydgoszczy, no i pilke sie TURLA, a nie kula...... :-D :-D :-D

U nas strugaczka, temperówka też może być, do prania są klamerki a spinacze do papieru, wychodzi się na pole, a chleb ma piętki.

Temperówka, piętka od chleba, turlanie piłki, idziemy na dwór (wiadomo - Warszawa :-)), spinacze i do bielizny i do papieru, pantofle.

Ostrzynka i zastrugaczka - pierwsze słyszę.:-)

He he różnice zawsze są ciekawe u mnie mówi sie spinacze do bielizny, laczki albo kapcie w zadnym wypadku nie pantofle!!! najczęściej mówie lacze zabijacze:-) , temperówka, przylepki albo dupki tudziez pietki. Chodze na dwór na pole chyba nigdy się nie nauczę chociaz juz dobrych kilka lat mieszkam w Krakowie.
A własnie róznice w nazewnictwie jak sie u was mówi na długą bułke pszenna ale ta grubsza od bagietki z moich własnych doswiadczeń to ta sama bułka w Krakowie to weka w Łodzi angielka w Elblagu bułka paryska a gdzie indziej to nie wiem:-D

reklama
Do góry