reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Dla mnie tez zawsze dziwne bylo jak na twarog mowiono baly ser...Syla to jak u siebie zagoscimy to bedzie wiadomo co podac:-D serrrrrrr:-D

A jednego czego nienawidze to czarniny...Nie wiem czy to sie wszedzie robi i jada ale jak widze to "cudo" to zaraz mis ie cofa....Feeeeeee

reklama
Witaaajcie!!:) powinnam zaczac od watku - nieobecnosc i sie usprawiedliwić, ale ten teraz tu był piwrwszy wiec zacznę od tego, ze moje kochane słoneczko dziś pierwszy raz jadło zupę pomidorowa:)

pedzę sie usprawiedliwić..............jak ja tęskniłam!!!!!!!!!!!!!!:szok::-D:-D:-D:-D

Topek, bigiel, czarnina? Pierwsze słyszę!:-D Chleb z serem i musztardą?:szok: Sery również uwielbiam:tak: Biały ser=twaróg - mówie raz tak, raz tak ;-)
A ludzie z północy mówia, że my zaciagamy, tak wydłużamy wyrazy:-) Ja tego dnie słyszę :-)

U mnie twaróg, spinacze do papieru, klamerki do ubrań, kapcie to kapcie albo laczki a pantofle to takie wyjściowe :) ide na dwór - na polu to się sieje albo zbiera :) rosół tylko z makaronem, grochówka i ogórkowa tylko z ziemniakami :)

A z innej beczki - jaki ma skład Bieluch? bo u nas znalazłam tylko "serek biały" i wydaje mi się że to odpowiednik bielucha, zerknijcie proszę koleżanki i mi napiszcie :)

Basia, Bieluch leży przede mną :-) Jest napisane: "mleko pełne pasteryzowane, czyste kultury mleczarskie (cokolwiek to znaczy;-) )"

Tak Kasiu, całe południe Polski zaciąga - jak ja to lubię!!! :-)
I pewnie mówicie borówki na czarne jagody (tak na prawdę to się nazywa borówka czernica) i czernica na jeżyny, tak? Ale fajne są te regionalne nazwy.

A Wojciaszek dziś brukselkę wcinał. W ogóle ostatnio zaczął sobie świetnie radzić z większymi kawałkami jedzenia. Kilka dni temu mu jeszcze wszystko dokładnie rozgniatałam, a teraz gotowana marchewka w garść albo banan i radź sobie sam. No i radzi sobie!

Rany, temat kompletnie nam sie rozminal z watkiem - ale cuuudownie czyta sie o tych roznicach jezykowych!!! U mnie bialy serek i twarog to to samo, wieszak to wieszak, nocnik to nocnik :-D Rosol tez wylacznie z makaronem :-D A z czym pomidorowa?? Bo ja na przyklad uwielbiam z ryzem, ale i z makaronem nie pogardze, a sa tacy, co z makaronem nie rusza.... Aaaa wlasnie - makaron, czy kluski??... :-D
I jeszcze jedno, moi znajomi na kurtke mowili "jupka" - gdzies sie tak mowi??
A jak cos jest takie samo, wyglada tak samo, to moj brat mowi, ze jest "rowne"......
Dawajcie wiecej! :-D :-D :-D

Ja to pomidorowej wogole nie lubie,rosol wypije ale z filizanki,kubka lub szklanki-jak kto woli:-DWogole z zup to tylko ogorkowa moja kochana,kapusniak no i warzywna tez zjem i kalafiorowa no i´mleczna albo owocowa-obie z kluseczkami:-)

A zeby cos na temat: wczoraj mielismy sytuacje podbramkowa i zamiast mamusiowej zupki na obiad, Mateusz mial wciagnac sloiczek... Wylosowalam Bobovite - warzywa na parze z ryzem. KOBIETY, nigdy wiecej!! Zapachowo mnie odrzucilo. Niezrazona dalam dziecku. Moze sie uda. Zjadl - to za duzo powiedziane - w bolach wielkich wmeczyl moze z 5-6 lyzeczek. Jak mu sie lzy w oczach pokazaly i zaczelo mu sie cofac, to co wczesniej przyswoil, to cala zawartosc sloiczka wywalilam do zlewu. OKROPNOSC!!!! :baffled:

reklama
Do góry