reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

reklama
Pati jak chcesz z butli to musisz dać więcej wody niż napisane na opakowaniu - zresztą o tym też tam pisza :) Normalnie jest na 150 ml wody około 5 łyzek kaszki - wychodzi z tego glut który ja daję rano Karolkowi łyżeczką, a wieczorem robię na swoim taką kaszkę bez mleka modyfikowanego lub kleik więc dokładnie ci nie doradzę ile tej wody do 5 łyżek dać żeby przeszło przez smoka

my jadamy zupki z mięskiem i jajeczkiem codziennie
pozatym pijemy cały czas NaN 2 z kleikiem ryżowym
czasem kaszkę owocową
mandarynki
biszkopty
banany
i kiełbase suchą liżemy

Heatherek niestety ale podejrzewam ze długo nie będę mogłą dawać normalnie jej jeść

Beata mam nadzieję ze dajesz biszkopty bezglutenowe!!!!!

heatherek- my tez jeszcze ubogo w jedzonku

wczoraj i dzisiaj probowal Mati banany z jabluszkiem ale mu nie smakuja, mam sobie zjadla - a slodkie to....
wpalaszowal za to zupke jarzynowa z porem....prawie caly sloiczke, zobaczymy efekty..
ale i tak naj naj jest ziemiak z maselkiem robiony przez mame...

ja tez juz sama nie wiem czy gotowac czy kupowac gotowe, bo tez w sklepie ekologicznym bym nie kupowal jarzyn i owocow...

a fakty ze sklady ze sloiczkow sa nieraz dziwne, juz kiedys pislam ze w zupce jarzynowej Gerbera bylo mleko pelne...i po co???

A ja dzis kupilam niuni biszkopty MILUPY od 6-go miesiaca...na bank bedzie wcinala tylko uszy beda jej sie trzasc...:-D:-D:-D i do tego kupilam papke mleczna z domieszka sucharka +gruszka...tez od milupy...i cos tam jeszcze ale nie pamietam...:-( pozniej napisze bo dupska nie chce mi sie podnosic...A i tak zaraz bede musiala wstac bo wsumie tylko tu po przepis na leczo wpadlam...Musze isc zaraz pichcic na te moje nieszczesne 25 !

Ania, banana z jabluszkiem dawalas takiego ze sloika? I nie weszlo?...
Ja zostaje przy gotowaniu, Mateuszowi bardziej smakuje. No i mam jakas tam pewnosc, co tam laduje (chociaz po moich, tfu przepraszam Mamoot, naszych studiach boje sie tego co siedzi np. w marchewce :baffled: )... bo przyznam ze przecier marchewkowy z sokiem z winogron stoi caly czas w szafce i boje sie go dac Matiemu :-D

Pati, smacznego zycze :-D dobre leczo nie jest zle :-D

nie Głuszku dawałam zwykłe tylko ze twarde,czy nie powinnam jeszcze jej dawac?niewiedziałem myslisz ze moga zaszkodzic?

reklama
No i mam jakas tam pewnosc, co tam laduje (chociaz po moich, tfu przepraszam Mamoot, naszych studiach boje sie tego co siedzi np. w marchewce :baffled: )...

taaa... no więc ja też mam dylematy. No i zastanawiam się, czy bardziej mu zaszkodzi potencjalny konserwant ze słoiczka albo jakieś świństwo w marchewce czy też spaliny z ul. Puławskiej.:eek: Niestety żyjemy w paskudnie zanieczyszczonym środowisku i niewiele na to można poradzić (chyba, że się mieszka tak jak Sylwia i Wojtuś). Nie można dać się zwariować. Oby nie uczulało.

Do góry