reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

cos dla podniebienia-czyli menu naszych pociech

Mamoot, ja podaje bo lekarz ma takie "wyznanie". Karolek też bardzo ładnie przybierał na wadze (biorąc pod uwagę jego wagę najniższą 2800 g to przybierał przez pierwsze 3 m-ce po około 1100-1200 g na miesiąc) ale lekarz uważa że niektórych składników, witaminek które są w warzywkach w naszym mleku po prostu nie ma, że może się dziecko nabawić anemii jak do 6 m-ca jest tylko na mleku (nawet jak przybiera) no i że trzeba go powoli przyzwyczajać do czego innego bo starsze jest trudniej przyzwyczaić i przekonać. No ale myślę że to kwestia "filozofii lekarza" i własnej - czy nam to pasuje - nam pasowało bo Karolek bardzo chciał już innego papusiu no i ja wróciłam do pracy więc mi pasowało powoli co innego wprowadzać

reklama
U nas z Kuba przestał się najadać a mleczka nie starczało więc pediatra dał błogosławieństwo na zupkę zamiast jednego posiłku. Ale i tak bym podawała poprostu ze względów poznawczych. Maluch poznaje świat wszystkimi zmysłami więc napewno odrobina nowych doznań smakowych nie zaszkodzi Kubiszonowi. Chciałam mu dawać tak po parę łyżeczek a reszta cycuś, no ale wyszło inaczej. Pozatym Kuba po zupie wytrzymuje 4 godzinki bez apu a po mleku co najwyżej 2 :-) :-) :-) :-)

Partrycja ja mam to krzesełko i jak dla mnie jest super, a najlepsze lest to że składa się jedną reką, a drugą można trzymać bobasa:-)

reklama
Do góry