reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cos innego niz mleczko...

reklama
Ha - Ignac też już zapomniał co to smoczek, ale teraz jak Hania dostaje butlę to on też MUSI dostać MLEKO w BUTELCE ZE SMOCZKIEM i to NATYCHMIAST! Inaczej jest wycie i awantura, no bo ONA MA!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Z tego jest jeden plus że zaczął znó pić dużo mleka :)

Agnieszka

Alek pije z kubka z rurka jesli chodzi o napoje ale tez mu wszystko jedno ogolnie...Tyle, ze ostatnio coraz czesciej chce pic bez pokrywki i bez rorki czyli tak jak my ze zwykłej szklanki pijemy:tak:

Mój Kacper pije z niekapka albo z butelki ze somczkiem, uwiebia pić z normalnego kubka, ale niestety jak tyko dorwie kubek to co jest w nim zaraz wylewa:wściekła/y:wczoraj wylał mi pół kubka herbaty na łóżko :wściekła/y:.

Co tam słchać w temacie jedzenia?
U nas jest ostatnio odwrót od kaszy tzn juz od ponad miesiąca Alek nie pije kaszy rano tylko je kanapeczki albo parówkę albo tosta...a na wieczór dostaje butle z kasza jeszcze, tyle tylko ze wypija jej coraz mniej, ostatnio robie mu 210-180 a on i tak zostawia z 90ml. Ale poczytałam sobie o zywieniu ostatnio i zlałam to bo nawet moje lekarki od Alka stwierdziły ze on za duzo mleka pił wczesniej. A przecierz jeszcze je inny nabiał, jajka, ser zółty...generalnie podobno jest tak, ze niektore dzieci juz jak maja rok to przestaja pis mleko w jakiejkolwiek postaci:confused: Pozatym powtorzylismy mu pozom wapnia na czczo i tym razem wyszedł w normie wiec chyba ok.
A co tam wasze dzieci ostatnio jedza ciekawego? Czy jedzą np. surówki? Czy chetnie jedzą pomidorka, sałate czy ogorka na kanapce? Bo moj nie bardzo a czytałam ze niby dziecko juz powinno sie wdrazac w takie rzeczy.

u nas tez tylko 200 ml mleka na dzien
za to hitem ostatnio jest kakao (prawdziwe nie rozpuszczalne), orzechy, pasztet i ciastka na skwarkach ktore na swieta zrobiloi rodzice moi, pierogi i kopytka no i nareszcie je juz wszystkie zupy

salate zje ogorka kawalek ale bez entuzjazmu
pije wiecej sokow owocowych niz kiedys, ale herbate gorzka tez zcierpi

nie moze sie przekonac do pomaranczy/mandarynki, fasolki, wedliny na kanapce :szok:

daje jej jeszcze witamine d3 bo takie sa tu zalecenia

juz dawno je z nami wiec nie mam problemow z jej jedzeniem bo sie juz do mojego gotowania przyzwyczaila, jedne czego jej nie podaje jeszcze to sosy, pieczen, grzyby i kawe, chociaz myslalam juz o zborzowej :-p

To dobrze Toola, że nie dajesz grzybów bo można dawać dzieciom dopiero powyżej 3 roku życia. Wyjątkiem są pieczarki, ale to podobno nie są grzyby :-)

Ja też nie mam kłopotów Pola je wszystko: mięsko, pulpety z sosem są hitem, rybką w panierce też się zajada, zupy je wszystkie, uwielbia ogórki kiszone, mandarynki, banany, słodycze, tosty, kanapki (ostatnio mniej chętnie), jajka w każdej postaci. Je pierogi. Nie je tylko pomidorów, ale zupę pomidorową, czy ketchup tak.
Nie piła jeszcze kakaa, jutro jej dam.:tak:

reklama
Kubek zajadał się jogurtami, ale okazało się, że jeszcze nie może. Skaza daje znać o sobie.
Kocha makaron, żółty ser, popcorn i placki z jabłkami :-)

Do góry