reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

Wiecie co wydaje sie ze wasze dzieciaczki jedza wiecej a takie szczypiorki z nich moja je tak
8-9rano---260ml kaszki lekko gestej na mleku
15-16----200ml obiadek jedno danie
18-19----150ml deserek owocowylub twarozek czy budyn róznie
21----260ml mleka z łyzka kaszy kukurydzianej

a ok 12 daje jej do picia sok z marchwi a miedzy posiłkami nie dojada
chrupka dostaje czasem na spacerze jak mocno marudzi.

i jak dobrze wyglada.....
LILITH to dziwne ustawienie małej rzeczywiscie no moze jej sie zmieni.....
dobrze ze jestes w domu bo jak by przyszło ci siedziec z mała do 1-2 w nocy a rano naa 6 do pracy do bys chyba nie dala rady.
ja kłade sie spac o 22-23 i rano o 8 jestem nietomna a jakbym poszla spac jak ty to chyba bym nie wiedziała gdzie jestem....

reklama
u nas tak:
7.00 sniadanie - kaszka na mleku + pol kanapki
9.30 II sniadanie - jogurt lub twarozek
13.00 obiadek - warzywka + miesko
16.00 deserek - owoc lub deserek owocowy
18.00 kolacja - miesko + warzywka lub zupa (je to samo co my, bo to nasz wspolny rodzinny obiad) lub kanapki jak my jemy cos b. pikantnego
20.00 mleko 100-200ml zalezy jak jej nasza kolacja smakowala

Krysia podgryza bardzo zadko (wafle ryzowe itp), w ciagu dnia pije wode albo herbatki nieslodzone okolo 250ml

najpozniej 20.30 spi i mamy z mezem czas dla siebie :tak:

no dobra to ja się też napiszę:)
zależ o której wstanie dziś np.
5 rano kaszka nie wiem ile znaczy cała miseczka z ikei gęstej kaszy
7 pół banana
kawałek ciasta (babki laciatej)
9 pół kromki z serkiem
11 danonek,ale ten duży
i nie wiem co będzie dalej:)aha jeszcze zjadła wafla ryżowego,a właściwie kukurydzianego)
potem zwykle je jajecznicę,chyba,ze obiad jej smakuje to zjada dwa obiady,ale ona chce tylko mięso albo rybę,żadnych warzyw nie chce,znaczy zje marchewkę w rosole albo kawałek kartofla,ale dopiero jak zje całe mięso, zjada np. 2 pulpety albo jednego jak jajo:)albo pałkę z kuraka albo fileta z ryby)a potem daję jej jabłko zwykle do gryzienia i trochę zjada,ale nie za dużo i między 17-19 zjada najwi ęcej,bo np. 2 parówki i do tego znowu miskę kaszy na mleku,potem wypija ze 160ml wody i lulu) o 19.30 idą spać o 20 śpią:))))))))
tylko ja nie wiem co jej dawać między tymi głównymi posiłkami...jak często takie dzieci mogą jaja jeść???????

my mamy taki rozkład posiłków:
rano 8.30-170ml mleka+6 miarek kaszki pszennej bananowej=daje jakieś 200ml
10.00 -deserek ze słoiczka jakieś owocki
13.00-13.30(zależy od długości drzemki)obiadek ok.190ml
16.00-owoc np.gnieciony banan-cały, albo kaszka ok.180ml, albo budyń-150ml
18.00-jakas zupka, ale mała porcja ok.130ml albo ten budyń lub kisiel ok.170ml
o 20.00 kaszka owocowa tak jak rano 170ml mleka+6miarek kachy-wychodzi na gęsto ok200ml
no i w nocy czasami ok.24.00 60-100ml mleka
w dzień w między czasie herbatka ok.80ml, chrupki,petitki,chlebek, kiełbaska.
20.30 już jesteśmy po kapieli i Marcysia zasypia.

BIEDRONKA dzieci mają jeść jaja w całości co drugi dzień(chociaż mnie się wydaje, ze to za często, ale takie są zalecenia).

reklama
Do góry