reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cos innego niz mleczko...

Kasiunka ja od skonczonych przez mojego skarba 2 miesiecy codziennie sie doje, teraz"tylko" 3 razy dziennie. Reszta to bebilon Ar. Jasne ze to meczące ale nie wiem jak mam to robic zeby nie miec jakiegos zastoju. Juz jak skonczy 4 miechy to bym chciała coraz mniej mu dawac mojego i jakos te sciaganie ograniczyc do 1 dziennie bo nie bede miała czasu. Aleks ładnie spał mi od 21, 22 do 6, 7 rano a od wczoraj po tym szczepieniu nie moze usnac wieczorem. Dzis zasnał po 23 :p
Aha no i chciałam zapytac o ten smoczek bo kupiłam trojprzepływowy z tą kreseczka i nie wiem czy moge nim karmic małego bo to mleko AR jest b. geste i przez dwojke sie strasznie meczył a nie wiem czy przez tamten nie za mocno bedzie leciało, jak mu dzis zmieniłam to szybciutko wypił ale mu sie odbiło z serkiem :p

reklama
ja mojemu kupilam ta butelke aventu ktora mozna przeksztalcic na kubek niekapek i tam jest ten smoczek trojprzeplywowy, ale narazie nie chcial mi pic. zreszta nie dziwie sie bo strasznie szybko leci z niego a on do 2 jest przyzwyczajony

Angie współczuję z tym odciąganiem. Ja tak miałam przez okolo 3 tygodnie, jak miałam mało pokarmu. Strasznie się męczyłam. Teraz na szczęście wszystko wróciło do normy i nie muszę odciągać- cycek wystarcza. Ale powoli przechodzimy na jeden posiłek mleka sztucznego- Nan HA- bo mała ma brzydką cerę i jest podejrzenie o jakąś alergię

Moja pila dzisiaj z niekapka aventowego soczek bananowy :) no i przepieknie nauczyla sie jesc lyzeczka!!!! dzis pojechalismy po caly zapas jedzonka! powolotenku wprowadzamy nowe produkty:) a posilkow mlecznych je okolo 3-4 na dobe!!! do 150 ml i nie chce za chiny wiecej...:(

Lilith, to gratuluje, ze ci cora pieknie je!!

A ja tak niesmialo, czy jest jescze ktos kto bedzie zamierza wprowadzac stale jedzonko od 6miesiaca oprocz mnie?????? ;)

Ja własnie nie wiem jak to jest przy takim karmieniu mieszanym czy normalnie moge zaczac juz po 4 mies wprowadzac rozne papki? Chyba bede tak stopniowo i pomalutku. Zaczne od kaszek, kleikow, jabłuszek...a zupy to moze od 5 zaczne...Zobaczymy co wogole powie pediatra po tym usg brzuszka akurat mamy je po ukonczeniu przez Alka 4 miesiecy.

reklama
Tamarunia now lasnie problem taki ze oja nie chce jesc mleka...:( dzis od rana wypila tylko 40 :(:(
My zaczelismy dawac marchew jak miala 2 miesiace ze wskazan zdrowotnych.potem lekarz zezwolil aby dostawala kleik lub kaszke na noc i na zageszczenie - juz nie chciala pic AR.powiedzial tez aby wprowadzic jabuszko ale ona nadal go cos nie chce(kazal najwyzej poslodzic jak jest kwasne bo powinnos ie przyzwyczaic dziecko do smakow-ale co tam my kupilismy wiec soczek ze slodkiego jabuszka).a teraz jak mala juz prawie skonczyla 4 miesiace zaczynamy wprowadzac nowe produkty np marchew z ziemniakiem- uwielbia.i tak codziennie po 2-4 lyzeczki jak nic nie jest to bach zjada juz znacznie wiecej :) Aha no i pija sok bananowy:) raz ma smaka na niego raz nie:) wazne ze wszystko ladnie przyjmuje kupki ladne itd
!mi sie wydaje ze niema sie co sieszyc i wszystko powolutenku! ja sie tylko troszke martwie bo tak malo je:( ogolnie to teraz codziennie cos dostaje do papania lyzeczka :) a wybor niamusiania dla dzieci po 4 od 5 jest ogromna! tylko najlepiej wybierac takie produkty co malo uczulaja:)
aha wczoraj na kolacje dostala kaszke brzoskwiniowo bananowa :)

Do góry