reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

MamaOlafa

Zadomowiona(y)
Miasto
rybnik
Dzisiaj po raz pierwszy poczułam ruchy mojego malutkiego lokatorka, mało tego delikatniutkie pukanie w brzuszek udało sie zaobserwować mojemu mężusiowi i synusiowi Olafkowi,..... :-) , szczerze powiem ,że jestem zaskoczona w poprzedniej ciąży ruchy czułam na początku 16 tygodnia i były delikatniejsze....

reklama
ja czuje od ok.3 dni co jakis czas takie jakby delikatne laskotanie w brzuchu, ale zdaje mi sie,ze to jeszcze za wczesnie na ruchy.

wydaje mi sie ze na ruchy troche za wczesnie. Ja w pierwszej ciazy poczulam w 16 tc juz porzadne kopniaki.

Ale wczoraj wieczorem jak juz lezelismy w lozku to wzielismy stetoskop i tam gdzie jest dzidzia bylo slychac kopniaczki co jakis czas. Flaczki na pewno to nie byly. Rano to samo bylo slychac.

no ja również nic nie czuję i wydaje mi się że to jeszcze za wcześnie. ale to moja pierwsza ciąża więc trudno mi się wypowiadać na ten temat.

ja też nic nie czuję :( ale skoro nawet brzuszka mi tak bardzo nie widać, to skąd tu nagle ruchy jakieś poczuję ;)
mam nadzieję, że niebawem się to zmieni :D

Ja też na razie nic nie czuję, ważne że na USG widziałam z mężem fikające maleństwo i z tego co zauważyłam będzie bardzo ruchliwe jak troszkę jeszcze podrośnie :happy2:

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamuśki. Jestem tu dopiero początkująca więc z góry proszę o wyrozumiałość...:zawstydzona/y:
Jutro kończymy z moją dzidzią 15 tydz. i tak naprawdę nie mogę się już doczekać kiedy w końcu zacznie baraszkować:-) Jestem po poronieniu w styczniu tego roku i tak naprawdę cały czas drżę czy wszystko jest w porządku. Dlatego jak już zacznę odczuwać ruchy to mam nadzieję będę wreszcie trochę spokojniejsza...
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i chyba zagoszczę tu na dłużej...:-)

Ostatnia edycja:
witaj gemini_bb :))
ja również jestem po poronieniu i tez cały czas martwiłam się czy wszystko jest dobrze... ale doszłam do wniosku, że tym razem musi być dobrze, przestałam się martwić, bo to też niekorzystnie wpływa na Maluszka :( ciesz sie ciążą :) na pewno wszystko będzie dobrze, a na figle, które będziesz czuła jeszcze przyjdzie czas :))

reklama
Dzisiaj rano jak lezalam jeszcze w lozku to nagle poczulam cos w dole brzucha tam gdzie dzidzia jest takie pukniecie. Moze to maluszek dal o sobie znac. Wiem ze to wczesnie ale kto wie :-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry