• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Cycowe mamy :)

Kurcze Marta ja nawet czajnika elektrycznego nie posiadam:-D:-D:-D:-D
Mamy gaz ziemny więc raczej nie grozi mi jego brak żeby był potrzebny czajnik dodatkowy;-)
Nic ...zakupie ten termosik i zobaczymy....

Tylko jedno mnie martwi..Hania wprawdzie długo piła w nocy..pod koniec już tylko koło 5..chyba już jej za dużo nie leciało ale takim sposobem zaczęła mi przesypiać całe noce..
i boję się że Tomek przyzwyczai się do tej butli i wiecznie bedę musiała budzic się o 6 żeby mu ją podać....
ale jak nie dam to wstaje o 6:wściekła/y:
nie wiem co gorsze...

reklama
Mnie wstawanie w nocy też przerażało, ale przyzwyczaiłam się :) To chyba najlepszym sposobem będzie trzymanie ciepłej wody w termosie (ale nie tym ze styropianu, ona na pewno temperatury nie utrzyma), i pudełko mleka obok łóżka :)
Ja wolałam wstać i zrobić butlę, niż na samym cycku wstawać do małej po 9 razy... Miałam takie 2 miesiące, koszmar...

Gabrysia budzi się ostatnio 2 razy ,nawet dzisiaj tylko raz.Ale zdarza się,że śpię razem z nią i przysypiam jak ssie.Dopiero od dwóch miesięcy karmię na leżąco.Wcześniej za każdym razem siadałam i tez czasami mnie to wkurzało ,bo nie mogłam zasnąć z powrotem.

Aga styropianowy termos lipa. Wrzątek rano był zimny. Chyba faktycznie lepszy zwykły termos. ZI po dzisiejszej butli przed 6:00 spała do 7:45. Sukces!!!!!! A ja tym sposobem nie karmię 3 dzień :-(. Po jakim czasie zanika mleko??

Mexi ja gdzieś czytałam że do 3 tygodni można na nowo zacząć karmić, ale kiedy pokarm zanika to nie wiem... Ja w prawym nie mam prawie nic, przestał produkować mleko z 4 tygodnie temu.
A napisz mi jak uspokajasz dziecko inaczej niż cycy?? Chyba że smoczkiem, ale moja nie wie do czego służy.

Kurcze Marta ja nawet czajnika elektrycznego nie posiadam:-D:-D:-D:-D
Mamy gaz ziemny więc raczej nie grozi mi jego brak żeby był potrzebny czajnik dodatkowy;-)
Nic ...zakupie ten termosik i zobaczymy....

Tylko jedno mnie martwi..Hania wprawdzie długo piła w nocy..pod koniec już tylko koło 5..chyba już jej za dużo nie leciało ale takim sposobem zaczęła mi przesypiać całe noce..
i boję się że Tomek przyzwyczai się do tej butli i wiecznie bedę musiała budzic się o 6 żeby mu ją podać....
ale jak nie dam to wstaje o 6:wściekła/y:
nie wiem co gorsze...

Wiesz Aga tak pomyślałam, że z tym przyzwyczajeniem sie butli może byc później problem, bo teraz Piotr dostaje wiadomo małą ilośc mleczka nad ranem, dopiero o 8 je treściwiej, zatem mu to wystarcza a jak zacznie dostawać butle to boję się, że się rozepcha;-)

A napisz mi jak uspokajasz dziecko inaczej niż cycy?? Chyba że smoczkiem, ale moja nie wie do czego służy.

Moja się nie uspokajała cycem. No może na początku tak przez pierwsze 3-4 m-ce. Teraz to smoczek dostawała na zaśnięcie- pociumlała i zasypia. Więc nie mam problemu z cycem-uspokajaczem- nie doradzę.

reklama
Właśnie Maarta o to mi chodziło! Hania jak przestała pić cyca to po prostu przesypiała do 7-8 i potem śniadanko! Nigdy mi się nawet na picie nie budziła! A mam koleżankę która karmiła dłużej niż ja..chciała zajść w ciążę..więc zaczęła jej dawać butlę koło 5..i choć ma prawie 3 lata to dalej woła o to mleko!!! A ona żeby przy drugim mieć spokój to jej daje!
A ja nie chcę jeszcze 2 lata wstawać o 6 i szykowac butlę...jak ma byc przespana noc to do końca!

Ale niestety u mnie myslenie to jedno a robienie drugie na dziś :)
Znów dałam rano butlę i spałam do 8 :)

Carlaa..u nas też nie ma uspokajania cycem! A smoczka też nie toleruje..nigdy nie miał!
Jakoś tak sam się uspokaja jak trochę popłacze :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry