marta:-)
mama Stasia
ach kiedy u mnie przespi cała nockę.....
u nas wczoraj o 19:15 cycus zasnął to było jakos ok 19:30 i spanie do 0:30 (wiec fajnie bo 5 godzinek) i jak sie obudził jedzonko zjadł około 90 ml mleczka wydaje sie ze był głodny no i poznije pobudka przed 4 i to było chyba tylko kontrolnie pewnie pobudka aby wodę dostać
i pozniej na jedzonko o 7 i pobudka ostatecznie o 8 i juz nie jadł....
chyba bede miała naszykowaną butelkę z wodą....
ale mi sie marzy aby spał od 23 do 5....
u nas wczoraj o 19:15 cycus zasnął to było jakos ok 19:30 i spanie do 0:30 (wiec fajnie bo 5 godzinek) i jak sie obudził jedzonko zjadł około 90 ml mleczka wydaje sie ze był głodny no i poznije pobudka przed 4 i to było chyba tylko kontrolnie pewnie pobudka aby wodę dostać
i pozniej na jedzonko o 7 i pobudka ostatecznie o 8 i juz nie jadł....chyba bede miała naszykowaną butelkę z wodą....
ale mi sie marzy aby spał od 23 do 5....
a na karmienie o 10-11 tak jak zwykle mleka juz nie ma :-( dziś był poraz pierwszy ryk z powodu głodu ...brała cyca ,poćlumała i płacz :-(, z drugim to samo :-(...zrobiłam mleko modyfikowane zatem a ona oczywiście z butli nie chce...godzine mój R z nią walczył,ale nie weźmie smoka za nic :-(..w końcu zasneła zmęczona tym wszystkim...zmęczona i głodna :-( a ja cała zaryczana zadzwoniłam do cioci-pediatry i pytam się co robić ?
.... na noc dawać kaszkę ,ale nie manna,bo tą wprowadzić dopiero w 6mc (jedną łyżeczkę) tylko kaszkę ryżową ! oczywiście pomiędzy posiłakmi i przed podaniem kaszki i pokarmu stałego dawać cyca ,aby Mała jak najwięcej ciągneła mleczka naturalnego :-) ...no i kamień spadłby mi z serca ,gdyby nie problemy z piciem z butelki !!!boje się,że mleka w cycach będzie coraz mniej a przecież nie będe karmiła dziecka łyżeczką przy każdym posiłku ,bo spędzimy cały dzień na tym :/ dziewczyny poradzcie mi co mam robić ,aby ta nasza Mała bźdźągwa chciała znów jeść z butli plissssssssssss...