Mexi
Fanka BB :)
Ja się zastanawiam, jak to jest.
Z jednej strony wszędzie radzą wyłączne karmienie piersią przez 6 m-cy, a z drugiej doradzają wprowadzanie glutenu w przypadku dzieci karmionych piersią w 5 m-cu. Coś tu chyba jest nie halo? I dlaczego u karmionych piersią gluten ma być wprowadzany miesiąc wcześniej niż u dzieci karmionych butelką? Chyba powinno być na odwrót?
Z jednej strony wszędzie radzą wyłączne karmienie piersią przez 6 m-cy, a z drugiej doradzają wprowadzanie glutenu w przypadku dzieci karmionych piersią w 5 m-cu. Coś tu chyba jest nie halo? I dlaczego u karmionych piersią gluten ma być wprowadzany miesiąc wcześniej niż u dzieci karmionych butelką? Chyba powinno być na odwrót?
co raz to jakies nowe normy jedzenia są, trzeba zdać się na swój rozsądek, bo każda z nas swoje dziecko zna najlepiej;-) A co lekarz to też inna opinia. Moja pediatra powtarza: wiesz, ze masz alergiczne dzieci więc musiasz uważać z nowościami, więc tego się trzymam i szalec nie zamierzam;-)
w dzień też częściej zaczeła cyca chcieć i tak już od 3tyg...najpierw podejzewałam,że to wynik atrakcji jakie jej zafundowaliśmy -chrzciny, wyjazdy,restauracje,ale jak zaczeło to wszytsko się przedłużać to zaczełam podejżewać,że ona chce więcej jeść, ..no i stąd konsultacje w sprawie wprowadzenia już czegoś więcej...
) czy wprowadzić przed kolacją kleik albo kaszkę ryżową