reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Oj dziewczyny Paulina, Kotti współczuję, to są tragiczne dylematy w takich przypadkach. Każdy decyduje sercem i nikt nie ma prawa tego oceniać.

Co do ciuchów ciążowych, to mnie póki co przydadzą się tylko większe staniki i dłuższe bluzki. W jeansy jeszcze wchodzę, bo brzuch wywala mi powyżej linii bioder ;) Wyjęłam juz ubrania z poprzedniej ciąży i prawdę mówiąc nie jest tego zbyt wiele. Ponieważ trzeci trymestr wypadł mi w miesiącach letnich, to większość czasu śmigałam w sukienkach i tak mi było najwygodniej. Mam jedna parę jeansów ciążowych z H&M z takim wąskim pasem ciążowym i jedne legginsy też H&M z dłuższym panelem na cały brzuch. Ten zestaw mi wystarczył bo tak jak wspomniałam, doszły letnie zwiewne sukienki. Jeansy były dobre do końca 6 miesiąca, potem za bardzo mi się ten pas wpijał w brzuch. Z kolei w legginsach pojechałam do porodu czyli starczyły do końca ;) Nie warto kupować zbyt wielu ciuchów na zapas. W miarę wzrostu brzuszka można coś tam sobie dokupić. Ja mam lepszą zagwozdkę - 7 maja mam wesele siostry (termin porodu z OM 03.06). I pytanie - w co ja się zmieszczę? :-D no ale nic, do tego czasu jeszcze sporo wody upłynie, więc póki co patrzę z radością na powiększający się brzuszek :)

Rysia spore to Twoje dziecię jak na 7 tydz wg USG. Mój maluszek w 7 tyg miał 16mm :) ciekawe jak teraz. Oglądam sobie kalendarz ciąży na mamazone. Tam są fajne filmiki tydzień po tygodniu. Oglądam po kilka razy i do przodu tez żeby zobaczyć co będzie za chwilę :-D wariatka, normalnie jakbym nigdy w ciąży nie była.

reklama
mama_ka ja też lubię oglądać filmiki i czytać co jest tydzień po tygodniu, w poprzedniej ciąży miałam tak samo :-)
A co do wesela to znajdziesz coś fajnego :-)

Dostalyscie zdjecie z usg? Probuje sie dopatrzyc ile moj mial milimetrow... Bo lekarz zapomnial powiedziec, tzn. powiedzial ze tyle co zelowym misiek ale przeciez nie bede mierzyc slodyczy :-)

Dziewczyn po historii z wadami lub chorobami u dziecka też bym badała. Na szczęście są to historie rzadkie. Pracowałam z chorymi dziećmi i wiem że 8h to harówa a 24h/7 to jednak inna bajka. Nie wiem czy dała bym radę. Przykro mi że musiałyscie przez to przejść :(

Oj dziewczyny wcale tak to nie wygląda że mało jest takich przypadków, niestety jest ich co raz więcej. Ale nasze ciaze dziewczyny będą zdrowe;);) a wiecie co jest najgorsze w sumie najbardziej mnie denerwuje, jak oceniają albo chcą podejmować decyzje osoby które nigdy nie były w takiej sytuacji.

A powiedzcie mi kiedy pierwsze ciuszki dla maluszka??

oby teraz te ciaze były spokojne ale może nie nudne;) i przede wszystkim zdrowe.

Właśnie to miałam na myśli- ciąża nudna- czyli podręcznikowa, zdrowa i bez żadnych problemów ;-)

Mamaka, ja też oglądam na mamazone co tydzień z mężem co jest- i co będzie, prowadzę też album pamiątkowy- dla siebie i dzieci :-) mam z tego frajdę ogromną.

Happy, tak, ja zazwyczaj jakąś foteczkę dostaję na pamiątkę, CRL u mnie w rogu podane jest.

PaulinaT ja z ubrankami bede czekala do 7 m-ca. Od drugiego trymestru zaczne zastanawiac sie nad wozkiem etc. Ale zakupy tez dopiero pozniej beda. Tak sobie obiecalam a czy tak bedzie zobaczymy ;-). Pewnie troche dostane w prezencie od znajomych.

Kulkaa u mnie inne literki... pewnie po niemiecku

Załączniki

• 1446307288279.jpg
    1446307288279.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Do góry