reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja do ginekologa chodziłam od 16 roku życia sama nawet się nikt nie pytał o zgodę lekarz w tym wieku nie ma Prawa powiedzieć moim rodzicom ze Np współżyłam , od 16 roku życia to legalne :)
Może co lekarz to inne zasady ale do gabinetu na pewno nie musi z tobą wchodzi niech czeka na zewnątrz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A i pytałam o te kucia w boku i w ogóle. To normalne. Wszystko się rozciąga. Mogą nawet jajniki boleć bo jak się tam wszystko rozciąga to pociąga za sobą jajniki. I na to nospe. I powiedziała że do 30 tyg można brać paracetamol. Ale ja unikam wszelkich leków.

p19u9jcg81ehxczt.png

Ja do ginekologa chodziłam od 16 roku życia sama nawet się nikt nie pytał o zgodę lekarz w tym wieku nie ma Prawa powiedzieć moim rodzicom ze Np współżyłam , od 16 roku życia to legalne :)
Może co lekarz to inne zasady ale do gabinetu na pewno nie musi z tobą wchodzi niech czeka na zewnątrz

od 15 można "sie przytulać" ;) ale nie musze chyba mówić że mina lekarzy bezcenna... [emoji23] Z moim jesteśmy odkąd skończyłam 14 lat, więc współżycie też zaczęliśmy wcześnie. Ale ja chodziłam do gin z mamą po tabletki, więc nikt się nie odzywał.

w57vyx8dubspq12k.png

Jak to odczuwalas?:D ja w sumie tez sie czuje totalnie inaczej niz w 1 ciazy np nawet raz nie wymiotowalam, mam zachcianki raczej na slone i kwasne (a przy Antku kg polykalam slodkie [emoji23]) ale nie chce sobie robic nadziei ze tym razem cora :) czekam na wizyte na ktorej poznam plec :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez bezobjawowo jedyny objaw to skurcze i krwawienie. Przez 3 miesiące nie wiedziałam ze w ciąży jestem ;) kupowałam w sklepie ogórki kiszone i zaprzyjaźniona ekspedientka do mnie mówi, ze w ciąży jestem, a ze etefy tez krwawiłam to oczyeiscie zaprzeczyłam ;) a płeć wiesz to chyba intuicja;) pomyślałam raz o chłopcu a później o dziewczynce i myśli od razu się kierowały, nie to chłopak napewno.

U mnie prentalne też długo trwało lekarz pomierzył wszystko a potem wyliczył ryzyko. A płeć nam podał w 17.0 i ma być córka.

Zając- do 30mozna brać a potem ? Ja tez unikam leków.

w57vxzkr0voyai9q.png

Jak to odczuwalas?:D ja w sumie tez sie czuje totalnie inaczej niz w 1 ciazy np nawet raz nie wymiotowalam, mam zachcianki raczej na slone i kwasne (a przy Antku kg polykalam slodkie [emoji23]) ale nie chce sobie robic nadziei ze tym razem cora :) czekam na wizyte na ktorej poznam plec :)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja dwie ciążę mam zupełnie inne i ma być druga dziewczynka:)

w57vxzkr0voyai9q.png

Jest jeszcze opcja byś się stała pełnoletnią szybciej niż w kwietniu, wystarczy wniosek do sądu rodzinnego i szybki ślub cywilny. Wtedy nie będziesz musiała prosić mamy by poszła z tobą do gina. Będziesz osoba dorosła i sama będziesz decydować o sobie i dzidzi. Pewnie mamie by się to nie spodobało ale może warto dla swojego spokoju.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale dziecko urodzi się jak bedzie pełnoletnia , wiec nie ma takiej potrzeby.

oar8pg4n1kii9v0d.png

reklama
Moja koleżanka miała niemal identyczne ciąże a ma córkę i synka ;) moja mama każdą ciąże miała inną, a ma 4 córki hehe

7u223e3kwboc3bjp.png

Do góry