reklama
asicazg
Fanka BB :)
Hej dziewczyny.. Tak Was czytam i duzo o tarczycy rozmawiacie i temat wciaz wraca.. I tak sie zastanawiam teraz..
Ja nigdy nie mialam stwierdzonego problemu. Teraz jak robilam sobie morgologie (juz w ciazy) to wyszlo mi dokladnie 3. I to jest ponoc norma (?) moja gin mi powiedziala, ze teoretycznie, by zajdc w ciaze powinno byc nizsze, ale skoro zaszlam bez problemu to tylko potwierdza, ze reguly nie ma. I to wszystko w temacie.. Ide na wizyte 15.11 do kogos innego znowu .. Bede chyba musiala o tym pogadac..
Delli , koniecznie zwróć lekarzowi na to uwage , wysokie TSH w początkowym rozwoju ciąży jest nie dobry dla płodu ze względu na korzystanie z naszej tarczycy do rozwoju , a jak masz wysokie TSh to może sprawić , że Twoje dziecko również będzie miało chorą tarczyce więc od maltkiego będzie konieczne leczenie . Moim zdaniem nie potrzebne , dlatego trzeba szybko reagowań najlepiej nie z ginekologiem rozmawiac bo oni za przeproszeniem ***** się na tym znają lepiej iść skontrolować to z endokrynologiem , zapłacić ale mieć pewność , że jest wszystko dobrze .
Ja odrazu po testach w domu zaczęłam szukać lekarza ginekologa-endokrynologa, aby jak najszybciej się przebadac i nie zaszkodzić mojej fasolce kiepskim TSH .
My też staraliśmy się o trzecią dzidzię od stycznia. Stosowaliśmy kalendarzyk, wykres temp i testy owu bo śluzu do obserwowania zbytnio nie miałam i byłam pewna że nic z tego a tu taka niespodziankaja biore Acard..miałam problemy z zakrzepami już perzd ciążą.
o sobie hmm..25 lat, 2 wspaniałe córeczki i wiecznie zapracowany mąż
termin ostatniej Q to 17 rzesnia
beta ładnie przyrasta - teraz czekam az będzie widac na usg serduszko to wtedy troszkę odetchnę (staraliśmy się o tą ciąże od stycznia - pomogł dopiero bromergon + clo)
KaSia86
Super [emoji178] Gratuluję![emoji5]Jest serducho. Tętno 142.
7,0 tc. Termin porodu 9.06
Czyli wszystko zgodnie z moim kalendarzem. Czas chyba na pasek.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

melomanka
Zola a bierzesz duphaston? Ja pytalam gina wczoraj i powiedzial, ze w razie plamien wziac od razu 4 tabletki ( jesli rano) lub do 4 ( jesli po poludniu lub wieczorem). W sensie, ze jesli wzielabym jedna rano i jedna po poludniu, a pozniej dostala plamien, to biore jeszcze 2 ( tak zeby max dziennie 4 wziac). Powiedzial, ze na tym etapie nic wiecej sie nie da zrobic. No i sie oszczedzac.
Co do karmienia piersia, to ja karmilam jeszcze w zeszlym tygodniu. W niedziele odstawilismy malego kategorycznie. Z jednej strony mi szkoda, a z drugiej wiem, ze nie dalabym rady karmic go w bardziej zaawansowanej ciazy, balabym sie o brzuch bo nieraz kopa solidnego dostalam.
Co do dlugiego karmienia... niestety tak bardzo odeszlismy od natury, ze to co naturalne jest dziwne i smieszne, a normalne stalo sie to co naturalne nie jest. I tak oto normalne jest dla nas, ze dziecko 3 letnie pije mleko krowie ( ktore naturalnie jest dla cielaka), ale jak pije mleko mamy to juz jest smieszne, dziwne (dla niektorych niemal zboczone). Tylko czlowiek tak potrafi
. Moim zdaniem to taka troche paranoja 
Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Co do karmienia piersia, to ja karmilam jeszcze w zeszlym tygodniu. W niedziele odstawilismy malego kategorycznie. Z jednej strony mi szkoda, a z drugiej wiem, ze nie dalabym rady karmic go w bardziej zaawansowanej ciazy, balabym sie o brzuch bo nieraz kopa solidnego dostalam.
Co do dlugiego karmienia... niestety tak bardzo odeszlismy od natury, ze to co naturalne jest dziwne i smieszne, a normalne stalo sie to co naturalne nie jest. I tak oto normalne jest dla nas, ze dziecko 3 letnie pije mleko krowie ( ktore naturalnie jest dla cielaka), ale jak pije mleko mamy to juz jest smieszne, dziwne (dla niektorych niemal zboczone). Tylko czlowiek tak potrafi
melomanka
I oczywiscie gratuluje mamusiom, ktore dzis dobre wiesci przynosza 
KaSia86
Czytanie ze zrozumieniem. Nie miałam na myśli, że karmienie piersią jest w tym wieku śmieszne, tylko zachowanie mojej chrześniaczki która w trakcie karmienia tańczyła i dokazywała z cycką w buzi.Zola a bierzesz duphaston? Ja pytalam gina wczoraj i powiedzial, ze w razie plamien wziac od razu 4 tabletki ( jesli rano) lub do 4 ( jesli po poludniu lub wieczorem). W sensie, ze jesli wzielabym jedna rano i jedna po poludniu, a pozniej dostala plamien, to biore jeszcze 2 ( tak zeby max dziennie 4 wziac). Powiedzial, ze na tym etapie nic wiecej sie nie da zrobic. No i sie oszczedzac.
Co do dlugiego karmienia... niestety tak bardzo odeszlismy od natury, ze to co naturalne jest dziwne i smieszne, a normalne stalo sie to co naturalne nie jest. I tak oto normalne jest dla nas, ze dziecko 3 letnie pije mleko krowie ( ktore naturalnie jest dla cielaka), ale jak pije mleko mamy to juz jest smieszne, dziwne (dla niektorych niemal zboczone). Tylko czlowiek tak potrafi. Moim zdaniem to taka troche paranoja

mlodamama21
myslisz, ze ja sie spodziewalam? od 3tygodni mam szpital w domu bo dzieci juz na drugich antybiotykach, sama wlasnie koncze antybiotyk a tu II krechyMy też staraliśmy się o trzecią dzidzię od stycznia. Stosowaliśmy kalendarzyk, wykres temp i testy owu bo śluzu do obserwowania zbytnio nie miałam i byłam pewna że nic z tego a tu taka niespodzianka![]()
Martusia1991
Hej dziewczyny ! A kiedy planujecie pierwsze zakupy dla maleństwa?
Ja pierworodka i nie wiem kiedy "wypada" za to się zabrać :-) ale jak widzę te wszystkie maleńkie czapeczki o rękawiczki.... same wiecie
Ja pierworodka i nie wiem kiedy "wypada" za to się zabrać :-) ale jak widzę te wszystkie maleńkie czapeczki o rękawiczki.... same wiecie

reklama