Zając Czerwcowy
Fanka BB :)
Mozna bo pytalamA np truskawki też można? Bo czytałam że nie bo uczulają a ja koooocham. Wszystko to wszystko nie?
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mozna bo pytalamA np truskawki też można? Bo czytałam że nie bo uczulają a ja koooocham. Wszystko to wszystko nie?
![]()
Czyli rozne opinie saA nam we wtorek w szkole rodzenia położna powiedziała, że nie na czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, ale nie należy pic alkoholu, palić papierosów i jeść surowego mięsa. Dopytalam i powiedziała, że sushi odpada, bo jest ryzyko zarażenia tymi wstrętnymi bakteriami.
A tak się cieszyłam, ze w lipcu zjem porządną porcję suszarni![]()
Nie testowałam adapterów w czasie wypadku, w poprzedniej ciąży też miałam wypadek samochodowy, na szczeście bez pasów i skończyło się na dużym siniaku na czole. Mimo że sytuacja wyglądała dużo gorzej.Heda adaptery podobno są bardziej niebezpieczne niż prawidłowo zacięte pasy bezpieczeństwa.
Miałam wypadek w poprzedniej ciąży i pasy mi się wbił w brzuch, dopiero potem pokazali mi jak prawidłowo zapisać pas a adapter jest zbędny.
I tak przestałam się zapinac, bo tamta sytuacja jak pasy wbiły mi się w brzuch mnie przerosła i przestraszyła. Teraz też nie zapinam.
Dziękuję dziewczynkiMacie w sumie rację, bo ta zima u nas to nie zaczyna się standardowo od listopada i kończy w lutym, ale nawet zimno jest do kwietnia. Tak jak dziś
Najwyżej będę jej coś dodatkowo zakładać i podwijać rękawki
![]()
A j moja położna mówila też że nie ma diety matki karmiącej. A takie truskawki i inne też możemy wprowadzać-każdy produkt który może uczulac pojedynczo i wtedu mozemy weryfikować czy pasuje naszym bobasom czy nie![]()
Nie umiem w to uwierzyć, dlatego jeżdżę w pasach i z adapterem. Jestem generalnie zwolennikiem jeżdżenia w pasach, na co mojej córce mama, której może nie mieć? Wszystko zależy od tego po jakich drogach się poruszamy, bo jadąc tylko do pracy i mało tego stojąc w korkach to ryzyko jest zdecydowanie mniejsze, jak jesteśmy zmuszone do poruszania się drogami szybkiego ruchu. Są adaptery z różnymi atestami, trzeba temat nieco przemęczyć.Heda adaptery podobno są bardziej niebezpieczne niż prawidłowo zacięte pasy