Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie dzwoniłam do lekarza, krwi nie było tak dużo, pierwszy raz tak miałam, jeśli się powtórzy to zadzwonię. Dziwne jest tylko to, że nie wymiotowałam kilka dni, a ta krew to jakby z podrażnienia gardła? Bo tak w przełyku dziwnie czuję
![]()
A dlaczego pozniej nie mozna? Np w 15 czy 16 tygodniu??Ja specjalnie idę w 13t4d bo mam nadwagę i orzy ostatniej ciąży prosił żeby przychodzić na prenatalne najpóźniej jak się da a można do 13t6d
![]()
ja też kiedyś byłam na takim "kursie" chcieli pacjenta z chora nerka, ja się leczyłam, zadzwonili zaprosili spoko. Poszłam wszystko fajnie robią mi usg nerek i jeden z kursantów też nie stary " no widzicie tu jest ostra nie wydolność nerki lewej. Ja tak na niego patrzę i śmiejąc się " ale ja mam kamice nerkowa prawej nerki" [emoji23][emoji23][emoji23] mina tego gościa bez cenna. Jak tacy ludzie mogą nas leczyć?Co do usg genetycznego, to można robić miedzy 11-13 tc pózniej juz nie widać dobrze przezierności karkowej. I tak jak jedna z Was pisała- usg moze zrobić każdy lekarz, ale nie wszyscy mają do tego odpowiednie uprawnienia. Po badaniu na podstawie wyników, twojego wieku i wywiadu lekarz określa prawdopodobieństwo wystąpienia trzech wad genetycznych podpisuje sie pod wynikiem i podbija pieczątkę z nr uprawnień do tych badań.
Ważne jest zeby badanie wykonywał dobry lekarz, ja kilka razy byłam na takich kursach dla lekarzy (organizują je super specjaliści z Krakowa i zawsze szukają "obiektów" do badań) i na jednym z tych kursów lekarz ginekolog spec usg bada mnie i ocenia organy wewnętrzne dziecka i okazało sie ze polowe pomylił- zamiast nerki mierzył wątrobę itd. Lekarka nadzorująca robiła wielkie oczy i była przerażona co ten koleś wyprawiał (a nie był młodym lekarzem) pózniej mu wszystko pokazywała a ten zaskoczony. [emoji52][emoji52][emoji52][emoji52] nie wyobrażam siebie trafić na takiego lekarza i jeszcze zapłacić za badanie [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]
![]()
![]()
![]()
Arya88 ja bardzo dużo wymiotuje (właściwie ciagle wszystko zwracam) ale nie zdażyło mi sie jeszcze nigdy wymiotować krwią [emoji17] moze lepiej zadzwonić do lekarza i zapytać?
![]()
![]()
![]()