reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Yesenia czytamy czytamy ! :) a w czwartek który będziesz miała tydzień i dzień?

svchs65gg8talrm7.png

reklama
Maja, Kum łącze sie w bólu co do przeczuc. U mnie niestety tez sa nie najlepsze. Nawet snilo mi sie w nocy, ze zaczlam krwawic. Te przeczucia spwodowane sa i brakiem jakichs objawow i tym, ze jeszcze karmie, a w nocy maluch ciagle chce piers i wisi na mnie, no i tym, ze jednak czasem musze go podniesc, dzwignac. To wszystko powoduje chyba takie a nie inne nastawienie... ale miejmy nadzieje, ze wszystkim nam sie uda :)

Vanila zrob watek z tableka. Zacznij temat i tam niech kazda poda co trzeba.

Yasenia trudno aby kazdy pamietal wszystko.. Przynajmniej ja nie dam rady :) wiec niech kazda przypomina co u niej i juz.

Ja tez dzwigam malego ponad dwulatka a teraz byl chory wiec ciagle opa i opa.. Czytalam jedbak ze obciazrnia ktore mielsimy przed ciaza nie beda wplywac zle na jej przebieg. Chyba ze ktoras nagle w ciazy zacznie pakowac na silce. Ale jakby cwiczyla przed to zlego wplywu miec nie bedzie.

Zastanawiam sie czy jutro przed praca nie pojechac na bete. Uspakaja mnie tylko bol cyckow :)

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Melomanka nie Ty jedna z brakiem objawów :p Ja mam jedynie bolące piersi i lekkie mdłości więc niewiele jak na 6 tc. Pewnie powinnam się cieszyć, ale jednak fajnie byłoby się poczuć jak w ciąży :)
Powiem wam dziewczyny, że wam mega zazdroszczę opieki lekarskiej w Polsce. Ja dzisiaj byłam u lekarza (mieszkam w Norwegii) i powiedział mi, że badanie krwi zrobimy po 12 tygodniu ciąży dopiero, bo wcześniej nie ma sensu :( Więc żadnej bety nie ma ani nic. Aha i jedno usg w połowie ciąży. No i jak dobrze zauważyłyście ciąże prowadzi najczęściej lekarz rodzinny. Jedynie na USG się idzie do gina. Eh..

Zola to nie zazdroszcze, ze tak to u Was wyglada :no: co do objawow to ja generalnie sie ciesze, ze ich nie mam i po cichu licze na to, ze ta ciaza bedzie dla mnie laskawsza :-) :) w pierwszej dlugo meczyly mnie mdlosci i wymioty. Bolu piersi nie doswiadczylam za bardzo, teraz tez nic takiego nie czuje. Kum tez slyszalam o tym, ze dana aktywnosc jesli byla przed ciaza to w ciazy jesli wszystko jest ok to mozna kontynuowac. No i ponoc ciezar dziecka to jednak co innego niz ciezar innych rzeczy.

Kasia super beta!
A ja bym się tym plamieniem nie przejęła gdyby nie to że plamiłam od 21 do 28dc i mnie nie pokoi czy mimo tego wszystko jest ok

Czesc dziewczyny! i ja dolaczam do grupy mam czerwcowych. Dzis test kupiony w sklepie dal mi wynik dwoch kresek. Z obliczen "internetowych' wychodzi mi wstepny termin porodu 09-19.06... okres ostatni mialam 29.08, cykl ok 30-32 dni. A objawy... ciagniecie podbrzusza, i przy wejsciu do pochwy.. a tak to nie mam innych. Troche sie zdziwilam, ze tak wczesnie zaczynam miec objawy, bo w pierwszej ciazy mialam ok 6 tyg. ale kazda ciaza jest inna. Mam juz synka, ktory ma 2 latka i 4 miesiace., urodzony tez w czerwcu. Z mezem chcielismy miec wlasnie 3 letnia roznice wieku, ale powiem Wam ze nie myslelismy ze uda sie za pierwsza proba.. i teraz jestem lekko w szoku... wiem, ze jeszcze wszystko przede mna, wizyte umowilam sobie dopiero na 18.10, zeby bylo juz widoczne serduszko.

reklama
Do góry