reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Ja podejrzewam że będę miała drugą cc ale zobaczymy jak to będzie

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój lekarz prowadzący pierwszą ciążę odrazu mi powiedział że będę miała cesarkę(bo tak właśnie chcę) [emoji16] Jeśli pierwsze było cc to kolejnym razem mogę zdecydować czy chcę znów cc czy próbować naturalnie [emoji5]

hchy3e3khm37w3fg.png

reklama
Mama-88...ja 2 lata temu płaciłam 1500zl. Nie wiem czy teraz tyle samo. Choć wiem, że na Żelaznej nie trzeba płacić , żeby mieć super opiekę to ja się zdecydowałam ze względu na termin porodu (wakacje). Wtedy tam jest mega duży ruch i rodzące są często odsyłane. Ja długo miałam skurcze nieregularne 10-15 min ale cały czas przez 12h. Położna przez telefon instruowala mnie co mam robić w domu. Rano jak juz powiedziałam ze jakbym była w domu prosiłabym o znieczulenie kazała przyjechać. I nagle skurcze w ciągu 20 min drogi zrobiły się co 5 min, co 2 min i przeszły w parte. W izbie przyjęć miałam juz 8 cm. Więc poszło w miarę szybko:)

oar8pg4njr6t44vs.png

Jeść mi się chce . Już nie mogę dac sobie z tym rady [emoji38]
Tocze wojnę z Miłoszem o naukę . Ma sprawdzian z historii , musi się uczyć ale mu się nie bardzo chce i muszę go poganiac

Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom

A i z newsów badaniowych jestem zapisana juz na usg i test Pappa na 29.11. Mój ginekolog powiedział ze usg w 12 tyg daje 85% pewności. Testy Pappa dodają kolejne 10%. A skoro mam 35 lat i mam refundowane to czemu mam nie skorzystać. No i się zapisałam.

oar8pg4njr6t44vs.png

Mama-88...ja 2 lata temu płaciłam 1500zl. Nie wiem czy teraz tyle samo. Choć wiem, że na Żelaznej nie trzeba płacić , żeby mieć super opiekę to ja się zdecydowałam ze względu na termin porodu (wakacje). Wtedy tam jest mega duży ruch i rodzące są często odsyłane. Ja długo miałam skurcze nieregularne 10-15 min ale cały czas przez 12h. Położna przez telefon instruowala mnie co mam robić w domu. Rano jak juz powiedziałam ze jakbym była w domu prosiłabym o znieczulenie kazała przyjechać. I nagle skurcze w ciągu 20 min drogi zrobiły się co 5 min, co 2 min i przeszły w parte. W izbie przyjęć miałam juz 8 cm. Więc poszło w miarę szybko:)

oar8pg4njr6t44vs.png
Ja też rodziłam 2 lata temu w sierpniu i wiem że szpitale odsyłaly pacjentki. Zresztą u mnie też leżały kobiety na korytarzach, bo miejsc w salach nie było. Chciałabym mieć gwarancję przyjęcia, a z położna podobno tak jest [emoji4]

rjyxq1k.png

ft7rplb.png

Kasia - czyli nie ma różnicy , ja trzymam kciuki żebyś miała ta dziewczynkę , kokardki i falbanki.

Co do pracy ja też zapewne nie mam powrotu, będę szukała nowej pracy i mam nadzieję, że z doświadczeniem i wykształceniem nie zejdzie mi długo. Też mam umowę do sierpnia , dziwne bo to moja 3 umowa, chyba powinna być na czas nieokreślony.

A co do karty ciąży to ja nie mam jeszcze.

3jgxugpjvb0m6657.png

reklama
Ja nie mam karty ciazy ale za to mam pierwsza zgage... Eh
Ide na wizyte w srode wiec pewnie wtedy dostane.
Zdechne od tej zgagi...

p19udqk3omu1vzit.png

ukdy3e5e73vk6yxz.png

Kropek i Kamyk 12.2012(**) Przecinek 06.2016(*)

Do góry