reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2017

Dziewczyny jeśli znacie jakieś fajne przepisy na obiad to wrzucajcie. Na carbonare też poproszę, bo uwielbiam a robię tylko z torebki[emoji23]

f2w3skjoapwrgv7j.png
A może załóżmy nowy wątek z przepisami potem łatwiej będzie szperać :D

reklama
Dziewczyny jeśli znacie jakieś fajne przepisy na obiad to wrzucajcie. Na carbonare też poproszę, bo uwielbiam a robię tylko z torebki
emoji23.png
Ja mam super przepis na carbonare jest mega łatwy i szybki a jaki pyszny
- na patelni podsmażyć boczek lub szynkę jak kto woli ( ja wolę z boczkiem )
- ugotować makaron ( ja używam penne bo fajnie łapie sos )
- do miseczki wbić jedno żółtko , dodać śmietankę 32 % , dodać starty ser mozzarella lub inny i te 3 składniki wymieszać
- jak makaron będzie już miękki to odcedzamy ( nie przelewać go wodą ) do wrzącego makaronu dodajemy boczek i zawartość naszej miseczki , zamieszać i gotowe Nie podaję proporcji bo to zależy na ile osób robicie ja na dwie osoby daję pól szklanki śmietanki i dobrą garść sera ale z takiej porcji i 3 osoby się najedzą .

Dodam że moja carbonara owszem jest pyszna ale i bardzo kaloryczna , ale wiadomo mała porcja raz w miesiącu myślę że nikomu nie zaszkodzi .

Ja mam super przepis na carbonare jest mega łatwy i szybki a jaki pyszny
- na patelni podsmażyć boczek lub szynkę jak kto woli ( ja wolę z boczkiem )
- ugotować makaron ( ja używam penne bo fajnie łapie sos )
- do miseczki wbić jedno żółtko , dodać śmietankę 32 % , dodać starty ser mozzarella lub inny i te 3 składniki wymieszać
- jak makaron będzie już miękki to odcedzamy ( nie przelewać go wodą ) do wrzącego makaronu dodajemy boczek i zawartość naszej miseczki , zamieszać i gotowe Nie podaję proporcji bo to zależy na ile osób robicie ja na dwie osoby daję pól szklanki śmietanki i dobrą garść sera ale z takiej porcji i 3 osoby się najedzą .
Cymera załóż może nowy wątek jako pierwsza [emoji4] tak myślę że do porodu to nam się to forum nieźle rozbuduje [emoji1] ja juz teraz nie nadążam. ..

Niech może nowe wątki zakłada moderator. W końcu od tego tu jest ;)
Majka, Beata ...gratuluję nowej funkcji [emoji8]

oar8pg4ngmro558y.png

No i ja już po badaniu dzidzia wymachuje rączkami i nóżkami, karta ciąży założona dzidzia ma wymiaru jak na 10 t 2 d. No i jutro znowu wracam na oddział przez tą bakterie w moczu, bo antybiotyk który mogę stosować w domu jest z grupy C a ten który jest tylko w szpitalu jest dla dziecka bezpieczny więc wybór był oczywisty. Ech oby już po nim wszystko było dobrze

w4sqskjo42c0gnha.png

reklama
No i ja już po badaniu dzidzia wymachuje rączkami i nóżkami, karta ciąży założona dzidzia ma wymiaru jak na 10 t 2 d. No i jutro znowu wracam na oddział przez tą bakterie w moczu, bo antybiotyk który mogę stosować w domu jest z grupy C a ten który jest tylko w szpitalu jest dla dziecka bezpieczny więc wybór był oczywisty. Ech oby już po nim wszystko było dobrze

w4sqskjo42c0gnha.png
Gratuluję wizyty i trzymam kciuki napewno bedzie dobrze ;)

w57vyx8dubspq12k.png

Do góry