Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja też chce rodzić na Karowej, dostałam numer do położnej od mojej gin dzwoniłam do niej ale kazała dzwonić pod koniec marca wtedy umówimy się w szpitalu na wizytę zapoznawczą.No właśnie... taka polozna w porę zareaguje... będzie że mną, bedzie mnie informowała... kurcze ale mam dylemat
![]()
To rodzimy razem na karowej...Ja też chce rodzić na Karowej, dostałam numer do położnej od mojej gin dzwoniłam do niej ale kazała dzwonić pod koniec marca wtedy umówimy się w szpitalu na wizytę zapoznawczą.
Położna i lekarz nie są przecież cudotwórcamiNawet 4 lekarzy- tylu było przy moim porodzie nie uchronilo Matiego przed zamartwica.
Ale fakt, jeśli dodatkowa położna ma dac Wam komfort psychiczny to jest to duży plus!
A ja się obawiam, że taka położna nawet nie będzie dokładnie pamiętała osób ze szkoły rodzenia, jeżeli szkoła jest za darmo.
Poza tym normalnie masz jedną położną na ileś kobiet i porodów. Jeżeli wykupisz położną dla siebie, jest tylko do Twojej dyspozycji![]()
Dla mnie jedynym minusem jest cena takiej usługi.
No ale z drugiej strony czym jest ta kwota wobec uchronienia dzieciątka przed potencjalnymi komplikacjami?
Ja mam położną juz zarezerwowaną. Przy pierwszym tez miałam. Ja rodzę w takim szpitalu gdzie tylko położna przyjmuje poród. Lekarz pojawia się w razie komplikacji. Przy pierwszym uznałam , że położna da mi poczucie bezpieczeństwa , ze jest tylko dla mnie. A tego mi było trzeba. A teraz mimo, ze wiem jak wszystko wygląda to nie wyobrażam sobie żeby było inaczej.
Jestem na tak. Jedyny minus jaki widzę to, ze musimy za to dodatkowo płacić.
![]()
Położna i lekarz nie są przecież cudotwórcamiAle ich obecność zwiększa bezpieczeństwo
![]()
Mnie poprostu na to nie stac. Bez wzgledu na to czy pomoze w porodzie i zaopiekuje sie dzieckiem czy nie dla mjie to za duzy koszt.A ja się obawiam, że taka położna nawet nie będzie dokładnie pamiętała osób ze szkoły rodzenia, jeżeli szkoła jest za darmo.
Poza tym normalnie masz jedną położną na ileś kobiet i porodów. Jeżeli wykupisz położną dla siebie, jest tylko do Twojej dyspozycji
Dla mnie jedynym minusem jest cena takiej usługi.
No ale z drugiej strony czym jest ta kwota wobec uchronienia dzieciątka przed potencjalnymi komplikacjami?