reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2018

Musisz za wczasu go tego oduczyć, bo będzie tylko gorzej...
Powiedz że potrzebujesz pomocy, niech poodkurza, plscoera kurze chociaż na początek coś łatwego ;)

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom
Wierz mi że ciągle próbuje, ale jest niereformowalny wręcz.... I nie proszę go o nic trudnego a i tak zawsze słyszę zaraz później jutro, za chwilę ja tracę cierpliwość. Ale mówię mu też że przyjdzie moment że palcem nie kiwne i się skończy dobre. [emoji6]

Napisane na F8331 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kochane, chciałabym Wam życzyć zdrowych, spokojnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych [emoji214][emoji213][emoji212][emoji235][emoji235][emoji235][emoji255][emoji255][emoji255]- radości ze spotkań i przeżywania tego czasu w sposób szczególny, bo z naszymi maluszkowi w brzuszku [emoji8][emoji8][emoji8]

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje.
Mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia.
Smacznej szynki i jajeczka
w ten świąteczny ranek,
a w koszyku wielkanocnym
samych niespodzianek.
8f1c63f04c2ca337b662da17b1ff3a7b.jpg

Napisane na Moto G Play w aplikacji Forum BabyBoom

@Ania72821 Mam tak samo. Jak mi brzuch twardnieje wtedy mam wrażenie, że moje serce pompuje 10x więcej krwi i ledwo oddycham. Uff dobrze, że nie tylko ja tak mam :)

Wiecie jacy są faceci :) Oni mniej emocjonalnie podchodzą do ciąży niż kobiety ( nie wszyscy), ale to my spędzamy z brzuszkiem 24/24 wszystko nas fascynuje, myślimy o tym, a oni cóż :) Mój maż drugą ciążą już tak się nie jara. Pierwsze dziecko to każdy ruch chciał czuć, interesował się. A teraz interesuje się moim samopoczuciem, czasem pogłaszcze brzuch, poczuje ruchy, ale już tak bez emocji jak przy pierwszym :) Mój maż ma też nową pracę na głowie, nowa sytuację i częściej myśli o tym niż o maluszku.
Wyprawkę ja mam na głowie i bardzo dobrze, bo on wie, że po co się spierać ze mną jak mam swoją wizję :) Mój mąż tylko taszczy do domu i akceptuje moje wybory ;) Wózek wybraliśmy razem, fotelik też wybierze on.
Mój mąż pomaga w domu, jedyne za co mogę chwalić teściową :D od kiedy się znamy sprzątał w domu i mi pomaga też. Czasem muszę krzyknąć, fochy pokazać, bo czasem mówi "jakbyś powiedziała to bym zrobił" ale nie domyśli się :)

Mój mężuś pomaga, ale potrzebuje listy zadań, co mu zadam, to zrobi ;) ja wczoraj się trochę przemęczyłam, bo najpierw byliśmy w sklepie a potem ciasta piekłam, no i dzisiaj co się trochę ruszę, to brzuch twardnieje. I tak dzisiaj sprzątaliśmy, że ja leżałam i mówiłam co gdzie, a mąż robił :) wyprawkę organizuję ja, ale dla mnie to przyjemność, a po sklepach stacjonarnych to już razem. W kuchni też pomaga jak jest w domu ;)

Ja też nie czuje, że moja ciąża to stan wyjątkowy. Jakoś nikt w koło się nie interesuje. Działam na takich samych obrotach jak przed ciążą. Przykro mi, bo jednak chciałabym ten stan zapamiętać jak jakiś wyjątkowy czas, a nie tak jak zawsze.
O wyprawce też sama muszę myśleć :(

Rano też jestem pełna energii, a im bliżej wieczora tym coraz gorzej ze mną. Nogi mnie bardzo bolą na wieczor i potrafi mnie bol nog obudzić w nocy...

Dziewczyny, a jak Wam twardnieje brzuch to też macie takie uczucie jak by wam tchu brakowało ??

Tak też mi wtedy brakuje tchu , na początku myślałam że to dlatego , że się denerwuje tymi skurczami bo dosyc wcześnie się u mnie pojawiły ale moja ginekolog powiedziała, że to normlame

reklama
@JustYs21 a moja teściowa nawaliła. On jest jedynakiem i zrobiła z niego ciepłą kluskę, ale po części to też moja wina bo ja tez jestem nadopiekuncza do niego no i mam takiego kanapowca :D. Jak juz w końcu poproszę to zrobi, pójdzie na zakupy czasem ale sam od siebie prawie nic.

Do góry