ahaaaaaKoelzanki dziecko, urodzone miesiąc po naszym ma właśnie pierwszy ząbek - trójka właśnie
Co do kasz:
Tylko że ja wiedziałam i wiem o kaszach zwykłych, takie podawałam i podaje dziecku. Mnie zdziwiło, że kaszki dla dzieci mają jakiekolwiek wartości odżywcze i że warto je podawać. Nigdy nie dawałam![]()
reklama
Dziewczyny mam pytanie-moze wyjde na idiotke ale co mi tam
moja corka konczy jutro 6 miesiecy.Czy w poniedzialek to juz jest "po 6 miesiacu"?Pytam zeby sie upewnic bo niunia karmiona mm i w sumie musze przejac na 2 dlatego sie upewniam.A co jesli jutro juz zaczne jej podawac mieszanke 1 z 2 czy to cos bardzo strasznego?

halfalive
Fanka BB :)
kurcze o nas jest dokładnie to samo. Miota się okropnie. Czasem się nawet nie obudzi a rzuca się strasznie. Oby to był skok, oby!O! Właśnie! Bo ja też podejrzewałam, że zęby bolą, ale oba dzieciaczki przestały się ślinić i posmarowanie żelem przestało dawać efekt, a właśnie śpią niespokojnie, synek miewa koszmary (raz podeszłam akurat i widziałam jak mu oczy pod powiekami chodzą - sen, a potem zaczął rzucać główką, a potem całym ciałkiem się wiercił po łóżku i zaczął płakać ze strachem. Córka, która uchodzi za "tą spokojną", też zaczęła się wiercić w nocy i pojękiwać. Niech to będzie skok rozwojowy! Wolę to niż bóle brzuszka/zębów/nie wiadomo czego.

halfalive
O tym to w życiu nie słyszałam, myslalam, że nie da się za szybko.Pamietaj, że jeśli dziecko za szybko też robi różne rzeczy, to też nie świadczy o jego rozwoju za dobrze. Szybko okej, ale nie za szybko![]()
tak. Poniedziałek to już po 6.Dziewczyny mam pytanie-moze wyjde na idiotke ale co mi tammoja corka konczy jutro 6 miesiecy.Czy w poniedzialek to juz jest "po 6 miesiacu"?Pytam zeby sie upewnic bo niunia karmiona mm i w sumie musze przejac na 2 dlatego sie upewniam.A co jesli jutro juz zaczne jej podawac mieszanke 1 z 2 czy to cos bardzo strasznego?
Niestety nie wiem czy wcześniej to ok. Wiem tylko, że przejść na mleko 2 trzeba w przeciągu 2 tyg (tak mi mówiła lekarka). W sensie, aby nie trwało to dłużej. My za 4 dni przechodziły, tylko jednocześnie musimy zmienić z mleka HA na normalne. Ktoś, gdzieś na jakimś forum mówił, że najpierw przeszedł na 2 ha a potem na normalne mleko, ale moja lekarka mówiła, że od razu na normalne, tylko oczywiście powoli czyli wg zaleceń producenta mleka.
halfalive
moja córka tez jutro kończy 6 miesięcy i od jutra bede dokładać jej mleko następne. Najpierw zamienię jedna miarkę, za dwa dni dwie itd.Dziewczyny mam pytanie-moze wyjde na idiotke ale co mi tammoja corka konczy jutro 6 miesiecy.Czy w poniedzialek to juz jest "po 6 miesiacu"?Pytam zeby sie upewnic bo niunia karmiona mm i w sumie musze przejac na 2 dlatego sie upewniam.A co jesli jutro juz zaczne jej podawac mieszanke 1 z 2 czy to cos bardzo strasznego?
roki_1991
Nie uwierzę w to że wyszła trójka dziecku 5 miesięcznemu, dopóki nie zobaczę zdjęciaKoelzanki dziecko, urodzone miesiąc po naszym ma właśnie pierwszy ząbek - trójka właśnie
Co do kasz:
Tylko że ja wiedziałam i wiem o kaszach zwykłych, takie podawałam i podaje dziecku. Mnie zdziwiło, że kaszki dla dzieci mają jakiekolwiek wartości odżywcze i że warto je podawać. Nigdy nie dawałam![]()
A czemu kaszki mają nie mieć wartości odżywczych jeśli w skład wchodzą same zboża?
Tak, w poniedzialek jest już po 6 miesiącuDziewczyny mam pytanie-moze wyjde na idiotke ale co mi tammoja corka konczy jutro 6 miesiecy.Czy w poniedzialek to juz jest "po 6 miesiacu"?Pytam zeby sie upewnic bo niunia karmiona mm i w sumie musze przejac na 2 dlatego sie upewniam.A co jesli jutro juz zaczne jej podawac mieszanke 1 z 2 czy to cos bardzo strasznego?
Ja karmie młodego sporadycznie mm, w sensie dostaje jak mnie nie ma w domu. 2 tygodnie temu skończyło mi się mleko, woec nie było sensu kupować już 1. Kupiłam 2, dostał normalnie następnym razem 2, bez żadnego mieszania
Kwiat Jabłoni
Tak jak pisałam niżej, szybko zorientowałam się ze to nie ząbJak to w miejscu trójki, to na pewno nie jest zab3 wychodzą dużo dużo później
Ja bym mimo wszystko próbowała kłaść na macie piankowej na podłodze. Tam dziecko najszybciej załapie o co chodzi
Przez podawanie kaszek, najłatwiej wprowadzić do diety dziecka zbożaa zboża są potrzebne w diecie przecież
można albo kaszki dziecięce albo zwykle, "dorosle" kasze.
Kaszki dla dzieci są też takie z dobrym składemhelpa, holle, bobovita bio, hipp bio. Mają w składzie tylko zboża i ewentualnie witaminę B
także spokojnie można podawać dzieciom takie coś. Te wszystkie mleczno-ryzowe to na ogół syf, a że tylko takie reklamują w TV, to śmiało mogłaś nie wiedzieć że są też inne z dobrym składem
![]()

Kwiat Jabłoni
Pewnie chodzi Ci o coś typu za szybkie obroty=złe napięcie mięśniowe lub za szybkie chodzenie=mogą skrzywić się nogi? Mnie iczywiscie chodzi o szybko w ramach ram czasowychPamietaj, że jeśli dziecko za szybko też robi różne rzeczy, to też nie świadczy o jego rozwoju za dobrze. Szybko okej, ale nie za szybko![]()

reklama
Da się niestety. Wówczas, bardzo często oznacza to napięcie mięsnioweO tym to w życiu nie słyszałam, myslalam, że nie da się za szybko.