reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Ja na ten moment nic nie polecę. Pierwsza ciąża, w domu w dresach, ale gdzieś do znajomych to bez problemu mieszczę się jeszcze w jeansy. Przy czym ja zawsze miałam dużo szersze biodra i miejsca na brzuch było duuuużo, więc pewnie jeszcze trochę sobie poczekam na zmianę garderoby.

reklama
Dziewczyny potrzebuje polecajek. Jako że to 3 ciaza to już mnie cisną spodnie jeansowe. Poprzednie ciążę przechodziłam w legginsach, ale wtedy mogłam siedzieć w domu :p a teraz codziennie rano idę z młodym do przedszkola, więc mi zimno. Macie jakieś sprawdzone Jeansy ciążowe? Takie które są dłuuugie.
Ja miałam z hm w poprzedniej. Bardzo wygodne, rozmiar wybierałam mniejszy niż miałam, bo wypadają większe

Ja z kolei wszystkie ciąże w spódnicach na gumkach lub spodenkach krótkich takich materiałowych , więc nie mam doświadczenia z długimi ciążowymi spodniami 🫣 ale myślę że długo pochodzę w aktualnych bo ja na brzuszek zawsze muszę długo czekać a jak już jest to nie jest duży :)ciekawe czy tym razem też tak będzie . Póki co kompletnie nic nie widać po mnie.

Dziewczyny potrzebuje polecajek. Jako że to 3 ciaza to już mnie cisną spodnie jeansowe. Poprzednie ciążę przechodziłam w legginsach, ale wtedy mogłam siedzieć w domu :p a teraz codziennie rano idę z młodym do przedszkola, więc mi zimno. Macie jakieś sprawdzone Jeansy ciążowe? Takie które są dłuuugie.
Ja polecam z hm to również moja 3 ciąża i za każdym razem mam od nich nigdy się nie zawiodłam

dziewczyny dziś -25 w HM, też sobie na próbę zamówię u nich jeansy. w poprzedniej miałam rurki, teraz luźne sobie zamówię.

ps. bierze mnie też infekcja :( jestem rozbita i gardło boli. wezmę zaraz paracetamol, bo pracowałam w łóżku pół dnia ale niedługo muszę odebrać córeczkę z pkola i funkcjonować.

Ostatnia edycja:
Ja mieszkam w De wiec nazwa nic ci nie powie ale zawiera xylometazolin. Wiem ze zdania sa podzielone i nie kazdy poleca go w ciazy. Moja wczorajsza wizyta u lekarza to jedna wielka klapa. Moj rodzinny na urlopie i poszlam do zastepczego. Owszem zbadal mnie ale... on mi nic przepisac nie moze bo to wczesna ciaza. Gardlo mnie boli jak cho... ale on nic nie widzi, ewentualnie jakies tabsy do ssania moge brac. Wezel chlonny napuchniety i bolacy ale on nic nie moze i mam poczekac na swojego jak z urlopu wroci. Sprey do nosa absolutnie nie tylko inchalacje z wody i soli.
Wiecej zalatwilam w aptece ktora byla na dole. Babka posprawdzala w systemie jakie leki sa odpowiednie dla kobiet w ciazy. Sprey owszem zalecany jest max przez tydzien tak jak w ulotce ale twierdzi ze jak na noc sobie zapsikam jak bede kompletnie zatkana to raczej nie powinno sie nic stac. Dodatkowo moge brac tabletki ktore kupowalam zazwyczaj na zatoki wiec luz.
Wczoraj na noc wzielam leki i zapsikalam noc i do teraz normalnie oddycham. Zero blokady. Jedynie mnie martwi ten wezzel chlonny.
z tego co czytałam to można ten składnik w ciąży, na początku stosowałam. teraz jak mnie zatka na amen to też będę. tak samo krople ze sterydami do nosa lekarka mi w ciąży na początku zapisała. lepiej myślę tak miejscowo działać i spróbować uniknąć antybiotyku :) ale to moje zdanie. antybiotyki oczywiście są też odpowiednie dla ciężarnych

Ja też noszę spodnie z H&M ciążowe z tym pasem miękkim na brzuch. Mam 3 pary jeszcze z poprzednich ciąż i już od dobrych 2-3 tygodni w nich chodzę, guziki w zwykłych się wbijały się w brzuch.
Z kolei nigdy nie chodziłam w legginsach. W ogóle ich nie posiadam, nawet w ciąży nie używałam. Głównie w jeansach śmigam na co dzień.
Brzuszek już widać, wyglądam na 4miesiąc a nie na trzeci. Jakoś mnie to nie wiem czemu krępuje...

Jutro mam badanie prenatalne, też trzymajcie kciuki. Od razu też dowiem się jak wyniki badań krwi.

Ja mam 33 lata i tez na pierwszej wizycie od razu dostalam skierowanie na prenatalne na NFZ.

Dziewczyny, które mają terminy na poczatku czerwca - jak wasze mdlosci?? Czy juz odpuszczają?? Ja 9+2 a od 2 tyg się męczę i mam wrażenie, że się tylko nasilają, zamiast odpuszczać. W sobotę muszę zrobić krzywą cukrową, ale już mi się wymiotować chce na samą myśl o tym.

reklama
Ja też noszę spodnie z H&M ciążowe z tym pasem miękkim na brzuch. Mam 3 pary jeszcze z poprzednich ciąż i już od dobrych 2-3 tygodni w nich chodzę, guziki w zwykłych się wbijały się w brzuch.
Z kolei nigdy nie chodziłam w legginsach. W ogóle ich nie posiadam, nawet w ciąży nie używałam. Głównie w jeansach śmigam na co dzień.
Brzuszek już widać, wyglądam na 4miesiąc a nie na trzeci. Jakoś mnie to nie wiem czemu krępuje...

Jutro mam badanie prenatalne, też trzymajcie kciuki. Od razu też dowiem się jak wyniki badań krwi.
A możesz podesłać które to są dokładnie?

Do góry