reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Dziewczyny głupie pytanie, tyle ciąż za mna a nigdy takich spodni nie miałam.. po co jest ten materiałowy pas?? Wygodnie w tym jest? Ja zawsze biodrówki, nie lubię pępka mieć zakrytego spodniami.. czemu nie robią bez tego pasa?😅
Mnie strasznie denerwuje ten pas i go podwijam w dół 😅 bo o ile spodnie super na mnie leżą, to mam bardzo wąską talię i szerokie biodra, więc każde jeansy są na mnie za duże tuż nad biodrami i ten zwinięty pas super trzyma, a nie jest wbijającym się paskiem 😂

reklama
Dziewczyny głupie pytanie, tyle ciąż za mna a nigdy takich spodni nie miałam.. po co jest ten materiałowy pas?? Wygodnie w tym jest? Ja zawsze biodrówki, nie lubię pępka mieć zakrytego spodniami.. czemu nie robią bez tego pasa?😅
dzięki temu pasowi przy dużym brzuszku spodnie się trzymają na miejscu, nie lecą z tyłka i nie wbija się nic w podbrzusze 😄 też go na pół zwijalam z tego co pamiętam. na tym etapie nie jest niezbędny. są w hm też modele ciążowe bez pasa „before after” się nazywają, ale jak widzę modelkę siedzącą w nich z odsłoniętym wielkim brzuchem to odnoszę wrażenie że właśnie się wbija jej ten guzik w podbrzusze. one mają chyba gumkę wszytą po prostu.

Ja jestem po badaniu prenatalnym na USG wyszło wszystko ok jeszcze czekam na wynik pappa. Dzidzia w brzuchu tak ruchliwa że Pani doktor się śmiała i mówiła że tańczy w brzuchu ;) Zapomniałam zapytać jaka płeć obstawia ale to chyba jeszcze za wcześnie ;)

@Ewiksbal To dobre wieści :) Dużo się rusza, znaczy dobrze. A duże maleństwo jest? Który to teraz tc?

Ja mam badanie usg prenatalne dziś o 16 . Ciekawa jestem jak maleństwo urosło i jaki wiek ciążowy wyjdzie z tego USG. W końcu wypada jakąś datę wybrać, póki co wychodzi tak miedzy 3.06 a 10.06 ;) Terminu OM nie znam, podałam tylko coś w przybliżeniu na wizycie.

@Sopek Ten pas zasłania też brzuch i jak się bluzka podciągnie do góry to nie świecisz gołą skórą. Jest miękki, nic nie uciska. A teraz dodatkowy bonus zimą - kolejna warstwa ubrania do grzania ;)
Jak się zrobi gorąco to pewnie wtedy zamienię na inne spodnie , ale wiosna może być różna.

@Ewiksbal To dobre wieści :) Dużo się rusza, znaczy dobrze. A duże maleństwo jest? Który to teraz tc?

Ja mam badanie usg prenatalne dziś o 16 . Ciekawa jestem jak maleństwo urosło i jaki wiek ciążowy wyjdzie z tego USG. W końcu wypada jakąś datę wybrać, póki co wychodzi tak miedzy 3.06 a 10.06 ;) Terminu OM nie znam, podałam tylko coś w przybliżeniu na wizycie.

@Sopek Ten pas zasłania też brzuch i jak się bluzka podciągnie do góry to nie świecisz gołą skórą. Jest miękki, nic nie uciska. A teraz dodatkowy bonus zimą - kolejna warstwa ubrania do grzania ;)
Jak się zrobi gorąco to pewnie wtedy zamienię na inne spodnie , ale wiosna może być różna.
Trzymam kciuki za USG o 16!

Dziś 12+2 tc :)

reklama
Do góry