HejWitam sie i ja. Obecnie 7+4, termin wedlug om 23 czerwca. Jestem mama 3 dziewczynek17, 12 i 7. Nie planowalam juz wiecej dzieci a tu taka niespodzianka nam sie trafila. Z jednej strony sie ciesze a z drugiej mam strach poniewaz najmlodsza ma stwierdzony autyzm i adhd. Co prawda jest dzieckiem wysoko funkcjonujacym ale nadpobudliwym i impulsywnym. Swoja gniew i rozgoryczenie wyladowuje poprzez krzyk i to duzy. Boje sie ze sobie nie poradze psychicznie.
Ogolnie poprzednie ciaze znosilam latwiej, zero mdlosci wiecej sily. Teraz poczatek byl ciezki z mdlosciami, zaparciami i wzdeciami.
reklama
Sopek
Moderator
@Olcik1987 i @A1990 oj mam w rodzinie dziecko z autyzmem, co prawda ma jeszcze inne zaburzenia i wiem niestety z bardzo bliska jakie to jest ciężkie.. także dużo siły dziewczyny, jesteście wielkie że dajecie radę!
@A1990 u mnie już przy trzecim było gadane.. teksty typu „to co Wy piątkę dzieci chcecie móc?” I inne takie i co, będzie nawet więcej niż 5
ale będą gadać znów.. z rodziną mam chłodne kontakty więc się staram tym nie przejmować. Ale jak jestem w terenie z dziećmi a jestem baaaardzo często to strasznie ludzie nas liczą. Nigdy nie usłyszałam nic przykrego ,raz tylko jak miałam 3 dzieci to dziadki siedziały na ławce i jeden do drugiego „o patrz idzie , 500, 1000 i 1500 plus” jeśli już ktos zaczepia to pozytywnie ale za każdym razem są zdziowone spojrzenia i ewidentne liczenie 
@A1990 u mnie już przy trzecim było gadane.. teksty typu „to co Wy piątkę dzieci chcecie móc?” I inne takie i co, będzie nawet więcej niż 5
W jakim wieku masz dzieciaki?@Olcik1987 i @A1990 oj mam w rodzinie dziecko z autyzmem, co prawda ma jeszcze inne zaburzenia i wiem niestety z bardzo bliska jakie to jest ciężkie.. także dużo siły dziewczyny, jesteście wielkie że dajecie radę!
@A1990 u mnie już przy trzecim było gadane.. teksty typu „to co Wy piątkę dzieci chcecie móc?” I inne takie i co, będzie nawet więcej niż 5ale będą gadać znów.. z rodziną mam chłodne kontakty więc się staram tym nie przejmować. Ale jak jestem w terenie z dziećmi a jestem baaaardzo często to strasznie ludzie nas liczą. Nigdy nie usłyszałam nic przykrego ,raz tylko jak miałam 3 dzieci to dziadki siedziały na ławce i jeden do drugiego „o patrz idzie , 500, 1000 i 1500 plus” jeśli już ktos zaczepia to pozytywnie ale za każdym razem są zdziowone spojrzenia i ewidentne liczenie
![]()
To pierwszą trójkę miałaś tak jak u mnie wyjdzie- co dwa lata. Moi mają 3 i 1. Latem będą mieli 4 i 2.@Alia119 2 lata, 5 lat, 8 lat, 10 lat i 12 lata Twoi w jakim wieku?
To_ja_olutka
Zaangażowana w BB
matkaniewariatka
Fanka BB :)
witamy wszystkie nowe mamy
fajnie, że nas przybywa!
rozumiem Cię doskonale, u mnie było to samo w ciąży z córeczką tylko kilka tygodni później przyszło. pewnie też teraz tak będzie. najtrudniej pić duże ilości jeśli żołądkowe są też objawy.@matkaniewariatka współczuję problemów żołądkowychja mam okropne zaparcia, radzę sobie jak mogę już wszystkie możliwe sposoby w tym picie dużej ilości wody co mnie wnerwia bo sikam co 20 minut.. to jest niestety moja przypadłość w każdej ciąży.. w 4 ciąży przez to już wiedziałam że coś jest na rzeczy zanim test zrobiłam .. no i niestety u mnie ten problem trwa aż do końca ciąży..:/
tak. mnie szarpało na wymioty i miałam mdłości, ale nie wymiotowałam często. mimo wszystko było to tak dokuczliwe i uniemożliwiało mi jedzenie i doszedł ten ból żołądka straszny, że się zdecydowałam. jestem po 3 tabletce i delikatnie mdli ale bez porównania - jeśli masz możliwość, a mdłości są dokuczliwe to polecam spróbować.ja mam dokładnie to samo, ból w górnej części brzucha i czuję się wiecznie przepełniona a nie jem jakoś dużo, zwłaszcza w nocy mi to dokucza
a na mdłości bierzesz bonjeste? ja dostałam receptę ale nie wymiotuję tylko mam mdłości więc zastanawiam się czy w ogóle jest sens wykupywać
matkaniewariatka
nie ważyłam się jeszcze, nawet nie wiem od czego startujęDziewczyny a jak tam wasza waga ?ja 1,5kg, nie mam mdłości ani wymiotów, ale za to czuję się taka mega zmęczona najchętniej o 20 już bym spała, szybko się męczę ja nie wiem co będzie później
![]()
nie martw się zmęczeniem, bo może od drugiego trymestru będzie lepiej
reklama
Brawurka
+4kg od początku starań ale jestem na sterydach, więc się z tym liczęDziewczyny a jak tam wasza waga ?ja 1,5kg, nie mam mdłości ani wymiotów, ale za to czuję się taka mega zmęczona najchętniej o 20 już bym spała, szybko się męczę ja nie wiem co będzie później
![]()
Podziel się: