reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Śliczny Dzidziuś bardzo się cieszę wiem jak takie plamienie potrafi wystraszyć..
dziękuję 😘 bardzo mi ulżyło na wizycie, chociaż teraz pierwszy raz poza dniem wczorajszym dopadł mnie znów lekki niepokój, bo takie jakieś odczuwam napinanie w macicy (w ciąży z córką miałam częste stawianie macicy od połowy i zalecony oszczędny tryb życia) - wydawało mi się, że na tym etapie to stanowczo za wcześnie, ale już wygooglowalam, że normalne 🤡
ma któraś z Was? 🙈

a jak Ty się czujesz @dorotary ? 😘

reklama
dziękuję 😘 bardzo mi ulżyło na wizycie, chociaż teraz pierwszy raz poza dniem wczorajszym dopadł mnie znów lekki niepokój, bo takie jakieś odczuwam napinanie w macicy (w ciąży z córką miałam częste stawianie macicy od połowy i zalecony oszczędny tryb życia) - wydawało mi się, że na tym etapie to stanowczo za wcześnie, ale już wygooglowalam, że normalne 🤡
ma któraś z Was? 🙈

a jak Ty się czujesz @dorotary ? 😘
Współczuję tych wszystkich stresów ❤️miałam takie skurczowe bóle brzucha momentami pomógł magnez i to co najtrudniejsze..nie podnoszenie Helenki, z którą jestem w domu cały czy....być może to coś podobnego? A poza tym dziękuję że pytasz, ogólnie czuje się lepiej chyba faktycznie to znak że zbliża się drugi trymestr 😊.tylko ciâgle czujè takie straszne zmèczenie..

Współczuję tych wszystkich stresów ❤️miałam takie skurczowe bóle brzucha momentami pomógł magnez i to co najtrudniejsze..nie podnoszenie Helenki, z którą jestem w domu cały czy....być może to coś podobnego? A poza tym dziękuję że pytasz, ogólnie czuje się lepiej chyba faktycznie to znak że zbliża się drugi trymestr 😊.tylko ciâgle czujè takie straszne zmèczenie..
ja też mam takie zjazdy sil, więc rozumieeeem 😘 damy radę, na pewno.
śliczne imię ma Twoja córka, przypomnisz mi ile ma lat? dobrze pamiętam, że dwa? to było imię na górze listy naszych ulubionych! :) wybraliśmy Laurę.

ja mało moją trzylatkę podnoszę, ale nie służy mi ciągłe kucanie, zgniatanie tego brzucha - to nie jest ból w moim przypadku tylko takie uczucie napinania, no dosłownie jak stawianie się macicy które miałam, ale na dużo późniejszym etapie 😂 wtedy magnez nic nie pomagał, ale też dziś pomyślałam, że jutro sobie kupię.

ogólnie w tej ciąży mam naprawdę duuuużo mniej stresu i lęku, ale te ostatnie dwa dni mnie chyba trochę przestraszyły 🙈

ja też mam takie zjazdy sil, więc rozumieeeem 😘 damy radę, na pewno.
śliczne imię ma Twoja córka, przypomnisz mi ile ma lat? dobrze pamiętam, że dwa? to było imię na górze listy naszych ulubionych! :) wybraliśmy Laurę.

ja mało moją trzylatkę podnoszę, ale nie służy mi ciągłe kucanie, zgniatanie tego brzucha - to nie jest ból w moim przypadku tylko takie uczucie napinania, no dosłownie jak stawianie się macicy które miałam, ale na dużo późniejszym etapie 😂 wtedy magnez nic nie pomagał, ale też dziś pomyślałam, że jutro sobie kupię.

ogólnie w tej ciąży mam naprawdę duuuużo mniej stresu i lęku, ale te ostatnie dwa dni mnie chyba trochę przestraszyły 🙈
Dzięki.a Helenka ma dwa lata. Damy radę ❤️

Ja w pracy z uwagi na jej charakter powiedziałam od razu praktycznie i poszłam na zwolnienie. Do tego codziennie tak mnie muli że ledwo żyję 🥴 któraś z dziewczyn pytała o plamienie, u mnie na przykład występuje czasem ale byłam dziś na wizycie i wszystko w porządku. Nie wiadomo skąd się to bierze, biorę dodatkowo luteinę na to. A mały człowiek ma już ponad 2cm i wszystko gra 🙃

Ja juz powiedzialam, choc dzis 9+0, praca biurowa, szukają kogoś na zastępstwo za mnie, a ja chcialabym max do konca roku popracować. W dziale wiedzieli od początku, ale prezes dowiedział sie teraz, żeby dał zgodę na zatrudnienie. Mam male obawy czy wszystko jest w porzadku, ale jutro kolejny podgląd.

Ja też od razu powiedziałam w pracy ze względu na charakter pracy i od pierwszej wizyty już mam L4. I w sumie dobrze, że mi je lekarka od razu dała, bo gdybym miała te krwawienia pracując, to bym miała ogromne wyrzuty sumienia. A mieszkając praktycznie na wsi musiałam powiedzieć rodzicom, bo znają się z szefową 😅 reszta rodziny nie wie

matkaniewariatka
Dobrze,że plamienie jest niewinne. Ale i tak trzeba się oszczędzać.

dziendobryyy,
Trzymałam kciuki za wizytę :) Dobrze, że to ciśnienie jest już monitorowane.

To_ja_olutka
Dobrze, że wszystko ok. To widzę, że u Ciebie też ciąża wygląda na starszą.

My nadal nie mówiliśmy nic ani swoim dzieciom, ani większości rodziny. Ja tylko powiedziałam swojej mamie i przyjaciółkom.
Jeszcze poczekam kilka dni i może już zaczniemy informować. Brzuszek już widać, w końcu to nie pierwsza ciąża i mięśnie brzucha rozciągnięte.

reklama
Ja juz powiedzialam, choc dzis 9+0, praca biurowa, szukają kogoś na zastępstwo za mnie, a ja chcialabym max do konca roku popracować. W dziale wiedzieli od początku, ale prezes dowiedział sie teraz, żeby dał zgodę na zatrudnienie. Mam male obawy czy wszystko jest w porzadku, ale jutro kolejny podgląd.
Trzymam kciuki ❤️

Do góry