A owoce obojętnie jakie? Bo słyszałam, że banany nie bardzo wskazane przy dietach, i nie wiem czy coś jeszcze.
Byłam u chirurga- rzeczywiście jakieś kółko czy coś tam mi wypadło, zrobił się wysięk w stawie, przepisała mi antybiotyk i jeszcze jakieś tabletki, za dwa tygodnie mam zrobić pantomogram i zobaczymy jak to wygląda. Powiedziała, że to najprawdopodobniej przez to, że mam zęby bardzo ciasno, przez ósemki mi się w ogóle poprzestawiały, bo jest za mało miejsca w szczęce, i to może wpływać na funkcjonowanie stawów. No i się zastanawiam czy rzeczywiście, bo ja chciałam już kiedyś je usunąć, ale dwie dentystki mi odradzały bo jakoś się zmieściły i nie ma potrzeby ich usuwać. Byłam w Lux Medzie, i nie wiem, czy mnie czasem nie chce naciągnąć po prostu, bo wizytę u chirurga stomatologa to jeszcze abonament obejmuje (mam z pracy), ale już np. leczenie zębów czy pantomogram mam płatne, tylko ze zniżką, i zapewne ewentualne usuwanie ósemek też. 16 mam umówioną wizytę u mojej dentystki na odbudowę tego zęba z którym się ostatnio bujam, zobaczymy co ona powie. Choć u niej też prywatnie...