reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

czerwcowe ploteczki :D

reklama
Upieklysmy z Ptysia troche piernikow i troche takich ciasteczek :) wyszly bardzo dobre-w szczegolnosci te witrazykowe :)

Załączniki

• witrazyki_ciasteczka04.jpg
    witrazyki_ciasteczka04.jpg
    37,3 KB · Wyświetleń: 30
A ja poproszę o przepis na to żeby witrazyki dobrze wychodziły bo mi zawsze się rozlewały!!! a u Mamoota w tym cudnym kosciółku to okienka w ogol full wypas niesamowite!!! jak to zrobić???

Pati, super te ciasteczka - przepis pleaaaseee :-)
Baska, dzięki! :-) Może za duża landrynka w stosunku do okienka. Ja zawsze rozłupuję landrynki i kawałki wsadzam. Bo jak było za dużo landrynek, to podczas pieczenia "kipiały" i się rozlewały na ciasto piernikowe.
Sylwia, ja tradycyjnie robie sledzie w zalewie ocowej - gotuję wodę, z ocetem, cukrem, pieprzem, zielem i liściem, potem do tego cebulę w talarki i dalej gotuję; jak ostygnie, to układam sledzie na przemian z cebulą i zalewam zalewą; powinno kilka dni postać; potem się robi sos smietanowo-majonezowo musztardowy i już :-)

Dziś byłam w przedszkolu u Wojtka i dzieci z rodzicami robiły domki piernikowe. Ja jako doradca :-D Było sporo zamieszania, ale wszyscy chętnie do pracy i fjane domki wysżły.
A wieczorem byłam na piwku (małym ;-) ) ze znajomymi.

Mamoocie Doradco Piernikowy:-D Przez te Twoje śledzie musiałam sobie wczoraj kupić - gotowe co prawda, ale zaspokoiłam swoje zachcianki:tak:

reklama
Do góry