reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

i moje kopytka są jednym słowem do d... zawsze dodam za dużo mąki i wychodzą mi takie gliniaste :-( i podobnie jak lorcia kupuje je w sklepie

reklama
Dziewczynki a jak z przygotowaniami do zamrażania na kilka dni po porodzie. Ja już mam pulpety w sosie własnym i pierogi z miesem zamrożone. Jutro mąż wiezie do babci mięso na gołąbki( będę jadła bez kapusty). co by tu jeszcze??

Ja się jeszcze zastanawiam nad leniwymi, kopytkami, pierogami ruskimi i krokietami z pieczarkami i żółtym serem (tylko nie wiem, czy można jeść pieczarki :sorry2:)

Ja to jestem leniuch, bo liczę na to, że mój Małż mi pogotuje. On bardzo lubi gotować i gotuje świetnie. Jak urodziłam Wojciaszka, to codziennie mi wymyślał lekkostrawne obiadki. Mniam! :-) :-)
U nas wtedy królowała duszona cielęcina w warzywach i do tego ryż albo ziemniaczki. Może się skusisz na coś takiego Magdziarko.

Kochanie chętnie się skuszę...ale tak mój mąz gotuje - ale nie umie nic tradycyjnego zrobic. Za to wymysla sosy z serów pleśniowych , owoce morza itp..więc nie za bardzo. Liczę na teściową..że podrzuci obiad albo zadzwoni, zeby podjechać. A w drugim tygodni będzie moja mama, więc w zasadzie pierwsze dwa tygodnie jakoś przezyjemy!

moj maz tez dobrze gotuje :-) i lubi wynalazki jakies paelle itp...niestety do zrobienia czegos na slodko np makaronu z serem nie da sie go namowic;-)

reklama
Ja na razie się wstrzymuję z zamrażaniem. Termin mam na 25 więc jeszcze trochę czasu jest. Poczekam z tydzień.
Mam zamiar zrobić kopytka, leniwe, mielone, schabowe, udka z kurczaka, upiekę całą karkówkę i schab (poporcjuję) później tylko sosik. Poza tym M też zrobi zupę więc kupię żeberka i pokroję na mniejsze kawałki