reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mata
Po pierwsze idz z mala do dobrego lekarza alergologa pulmunologa, bo pediatrzy nie do konca znaja sie na zmianach skornych i do tego te wymioty:confused:
Ja z Krzysiem tak chodzilam do pediatry a on zgadywal moze to a moze tamto, znajoma polecila mi swietnego specjaliste a on ustawil leczenie i diete i OK. Na nastepny tydzien mam umowiona wizyte z Maciusiem bo podejrzewam ze bedzie powtorka z rozrywki:baffled:
po drugie z uchem to moze byc takie przyzwyczajenie nawyk

Darunia jak potrafi przespac po jedzeniu 3 godziny to znaczy ze sie najada i jest ok. Chyba ze akurat ma "skoki wzrostowe" i chcialby wisiec na piersi non stop.

POZDRAWIAM

reklama
Dzień dobry czerwcowym mamom. My z Krzysiem zaczynamy dzień wcześnie...mały budzi się na jedzonko o 5-6 i nie chce już spać, tylko się bawić. Teraz przysnął, ale to krótka drzemka...około 30 min. Ja ten czas wykorzystuję na zjedzenie śniadania i ubranie się- inaczej chodziłabym głodna do 12 :tak: Wczoraj wieczorem położyłam go spać z pieluszką, ale jak zwykle się rzucał i płakał, że nie może zasnąć. No to przeniosłam go do wózka i trochę bujałam...i chyba dzięki pieluszce momentalnie zasnął (czytałam "Język niemowląt", wiem, że nie wolno bujać- trudno, najważniejsze, że zasnął i nie męczył się jak co wieczór). O 22 przeniosłam go do łóżeczka, co jest sukcesem, bo zykle udaje się to dopiero koło 23 :tak:
Mam pytanie- jak u Was wygląda wieczorne kąpanie, karmienie itp. Tzn. chodzi mi o kolejność. Bo u nas w ciągu dnia zachowujemy jakiś porządek... Krzyś je co 2 godz, potem się bawi, potem drzemka 30min-godzina. Ale wieczorem za każdym razem wygląda to inaczej i cały plan się rozjeżdża. Kąpiemy go o 20, czasami je przed kąpielą, czasami po...trudno to ustawić, bo wieczorem domaga się cyca częściej. I jeżeli zjadł np. 30 min przed kąpielą, a ja chcę go dokarmić po-na noc- to on oczywiście nie chce, bo nie jest jeszcze głodny. Właściwie nie jest to wielki problem, ale wolałabym, żeby wieczorem zapanował jakiś porządek. Może nie kąpać go o stałej porze, tylko np. godzinę po jedzeniu :confused:

mój Bartek teraz jakl pije to co 3-4 godziny i tylko 5 min z jednego i 5 min z drugiego cyca. To normalne?:confused::baffled:
Krzyś ssie co 2 godziny- tylko przez 5 min z jednej strony. Jeżeli próbuję karmić go dalej, żeby nie jadł tak często, to zaczyna płakać. Być może ma małą pojeność żołądka i musi jeść częściej mniejszymi porcjami :confused:

Mata, zgadzam się z Zuskus...idź do specjalisty. Pediatra może nie mieć doświadczenia. A jeżeli jeszcze byłaś u pediatry w rejonie, to już zupełna porażka. Ja ostatnio absolutnie nieczego się nie dowiedziałam, chociaż miałam kilka pytań... lekarka mnie zwyczajnie zbyła jakimiś ogólnikami, bo na korytarzu była kolejka:wściekła/y: Dlatego z krostkaim poszliśmy do dermatologa dziecięcego. A problemy z karmieniem wyjaśniałam u pediatry, ale prywatnie...przynajmniej miała dla mnie czas. Zresztą to ona sama zwróciła uwagę, że Krzyś krzywo leży-pediatra w rejonie na moją uwagę na ten temat stwierdził, że tak może być. A mi dziecko krzywo rośnie:wściekła/y: No i jesteśmy skierowani na rehabilitację.

Hej dziewczynki a ja po wczorajszych rozrywkach ledwo zwlokłam się z łózka już myslałam że nie zawiozę Olka do szkoły :-Dale udało się.

Marta ja wrzucałam wczesniej zdjęcia Antka z krostkami ...wiem jedno że one pod światło wyglądają jakby polakierowane - tak się błyszczą i tworzą się czerwone placki pod czubeczkiem. Nie umiem tego dobrze opisać - ale dziwne że pediatra nie rozpoznał:angry:

Dzień dobry mamuśki :-)
Joan-na u nas wieczorkiem Maja najpierw jest kąpana, potem cyc(przy którym często wyje więc dostaje najpierw butlę żeby zaspokoiła ten pierwszy głód) i prosto do łóżeczka, po naszych rytuałach nie ma już czasu na zabawę i Majucha to wie, po karmieniu odkładana jest do łóźeczka, gaszę światło, zapalam jej maleńką lampkę i w ciągu 3-5 minut ona już śpi:tak: nie mamy ścisłej godziny kąpieli, staram się żeby kąpiel była mniej więcej ok 20.30 - 21 ale czasem mamy ten poślisg 20-30 min:tak: kiedyś nie wykąpałam Małej bo późno wróciliśmy do domu i o 23 nie chciałam jej kąpać to pół nocy nie spałyśmy, ona - bo nie było kąpania więc pewnie jeszcze nie jest noc a ja bo ona co trochę marudziła, miałam już ochotę o 4 rano wyjąć wanienkę:szok: i ją wykąpać ale zasnęła w końcu z nami w łóżku więc dałam spokój:sorry2:
a co do pediatry rejonowego brak słów...:crazy: ja raz poszłam tylko do naszego nzozu na kontrole i myślałam że babę uduszę jak wsadziła Majce patyczek do buzi a ta biedna zwymiotowała...:angry: więcej do niej nie pójdę...

Ja do naszego ośrodka chodze tylko na szczepienie :tak: a tak to zawsze prywatnie :sorry2:

krostki znikają, więc może to nie skaza :confused: w każdym bądź razie ograniczam nabiał (i co ja będę teraz jeść :baffled:)

Mała przed kąpaniem zazwyczaj je, potem kapanko i zów jedzenie. Czasem je tylko po kąpaniu, ale jak dla mojego żarłoka to nie jest dobre wyjście :sorry2:

U nas nocka okropna, mała nie mogła usnąć, a jak usnęła to spała 3 h, jedzonko i co 1,5 godzinuy się budziła, no i stękadęłko się znów włączyło :baffled: jestem padnięta... mam nadzieję, że w dzień odpadnie mi na 2 godzinki, to w domku ogarnę :sorry2: mąż obiecał że naczynia pozmywa, no i oczyiście jak obiecal, tak nie zrobił i teraz stoi tyle tego, że nie wiem jak pozmywać :angry::angry::angry: no i ciekawe kiedy ja mam zrobić obiad :crazy: jak mała będzie miała taki dzień jak wczoraj, to wieczorem będzie totalna załamka :baffled:

jak to dobrze, że jest karuzelka, bo inaczej nic bym nie jadła z rana, ciekawe tylko kiedy jej się znudzi :baffled:

hejka:-)

ja dziś sobie pospałam aż do 7.30:szok: Mikoś przespał całą noc i wstał dopiero o 5.00 :szok: oby tak zostało:tak:
Karol zaliczył już przeziębienie i wstał z gorączką i katarem:baffled: więc do poniedziałku ma labę i zostaje ze mną...
odnośnie kąpieli i wieczornych rytuałów to sobie tak myślę że może dziewczyny za późno kąpiecie pociechy i one są zbyt zmęczone by zasnąć:confused:
mój Mikoś kąpany jest o 19 po kąpieli dostaje cyca i zasypia sam w łóżeczku:tak: czyli max 19.30 już śpi...starszak max 20 też już ląduje w łóżku:tak:

hej mamusie:tak:
A ja dzis miałam super nocke:tak: Paulinka pierwszy raz przespała prawie całą noc!!!!:-) Jaka radość... zasnęła ok 21:20, a obudziła się dopiero ok. 5:10:-) Wyobraźcie sobie moją reakcję jak spojrzałam na zegarek i zobaczyłam, że juz 5:tak:Myslałam, ze zegarek mi sie zepsuł, ale 2 pokazywał tą samą godzinę:-):-):-) Paulinkę kąpiemy ok 19-20, później dopiero cyc (jak dawałam jej cyca przed kąpielą to z reguły zrobiła siusiu do wanienki, albo kupkę:baffled:), później jakieś pół gozinki do godziny i mała śpi w łóżeczku;-) Oby tak dalej...:tak: Muszę mieć fajne mleczko, skoro malutka zaczyna coraz dłuzej spac;-)

A co do lekarzy... to u mnie podobnie jak u Maty..., do przychodnie tylko na szczepienie, zraziłam się po tej "Przygodzie" z kikutem i tym szpitalem..., głupia baba!!!

>> Przyklady na dyskryminacje kobiet:
>>>
>>> > Polak - czlowiek.
>>> > Polka - rodzaj tanca.
>>> > Japonczycy - ludzie.
>>> > Japonki - klapki.
>>> > Fin - czlowiek.
>>> > Finka - nóz.
>>> > Ziemianin - czlowiek.
>>> > Ziemianka - taka chatka.
>>> > Wegier - czlowiek.
>>> > Wegierka - sliwka.
>>> > Graham - pisarz.
>>> > Grahamka - bulka.
>>> > Czesi - ludzie.
>>> > Czeszki - komunistyczne obuwie, które nosilo sie na wuefie.
>>> > Bawarczyk - pan w ósmym miesiacu ciazy, spodziewajacy sie beczki piwa
>>> > (plec nieznana), koniecznie w spodenkach na szelkach i kapeluszu z
>>> piórkiem - znaczy czlowiek.
>>> > Bawarka - herbata z mleczkiem.
>>> > Rumun - chlop jak kazdy inny.
>>> > Rumunka - tirówka.
>>> > Anglik - dzentelmen.
>>> > Angielka - kostka lodu z dziurka.
>>> > Walijczyk - czlowiek.
>>> > Walijka - pieszczotliwe okreslenie kija basebalowego.
>>> > Kanadyjczyk - czlowiek.
>>> > Kanadyjka - rodzaj kajaka i kurtki
>>> > Filipinczyk - facet.
>>> > Filipinka - gazeta
>>> > Estonczyk - czlowiek
>>> > Estonka - internetowy pasozyt jedzacy ziemniaki (e-stonka)
>>> > Szwed - czlowiek.
>>> > Szwedka - kurtka
>>> > Hiszpan - czlowiek.
>>> > Hiszpanka - grypa.
>>> > Amerykanin - czlowiek.
>>> > Amerykanka - mebel

Witajcie Kochane!!!
jestesmy w domu, niestety złe wiesci Nadia ma salomenelle - to już pewne.
Wyniki poszły do sanepidu i jutro będzie podjęta decyzja odnośnie zastosowania odpowiedniego antybiotyku.
Do tego grzyby wyszły w przewodzie pokarmowym :frown: - zal mi Naduni, jest wesoła i nic ją nie boli ale nie było to potrzebne.

Patyk - odnosnie tej ciemienuszki - to masc Mustelka i kosztowala ok 40 zł, jest super skuteczna. Mojej Nadii także wyszło sporo włosków przez ciemieniuchę. Ale tych płatków nie ma. Po 3 dniach był spokój.

reklama
ja na pediatrę chłopaków nie mogę narzekać i mam do niej zaufanie:tak: bynajmniej jeszcze się na niej nie zawiodłam:tak: często sama każe zwrócić mi uwagę na jakieś tam krostki u chłopaków:sorry2: serio w życiu bym nie powiedziała że to wysypka a ona swym sokolim wzrokiem dojrzy wszystko:-D
oczywiście jest to lekarka z NFZ prywatnie jeszcze nigdy nie korzystałam z usług pediatry:rofl2:
Lilianko trzymam kciuki za Nadunie by to cholerstwo się od niej odczepiło:tak:
magdziarko niezłe te porównania:dry:
Darunia mój Mikoś też krótko je :tak: a moje mleko wystarcza mu na 2.5 godziny wieczorem tak jak u większości chce jeść częściej ale o 16/17 daje mu butlę:tak:

Do góry