reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Kasiau ty tez bez meza jak ja ze wszystkim musisz radzic sobie sama

Mam na szczęście blisko mamę ale i ona ma coś mało czasu ostatnio - wpadła w szał remontów - dziś mnie wyręczyła w odprowadzaniu do szkoły ale juz jutro nie może.

Joan-na moj Macius psuje sie co poniedzialek bo w weekend przyjezdza moj maz i steskniony nosi husta i zagaduje a w poniedzialek...jedzie do pracy

Moją starszą tez rozpieszcza tatuś jak przyjedzie
[/quote]

reklama
dziewczynki my wróciłysmy wlasnie od lekarki ,alutka była dzielna na szczepionce troszke popłakała ale jestem zmartwiona okazalo sie że malutka mało przybrała na wadze 4 tyg temu ważyła 4400 a teraz 4600 :no: lekarka sie zmartwiła kazała zrobic na początku badania krwi i moczu ale potem sie zastanowiła i kazała mi dokarmiac malutka lub sciągac mleczko do butli żeby zobaczyc czy je sciąganie odpada mam problem nie zbiore troszke i więcej nie leci może ja naprawde mam za mało mleczka i marika nie dojada jestem smutan i jest mi źle za 2 tyg mamy sie pokazać czy którejs sie to przytrafiło ja dzis kupiłam bebilon 1 i chyba ja nakarmie z jednej strony żal mi ze cycyś nie wystarcza z drugiej strony wiem ze to dla jej zdrowia a jeszcze mam uczucua mieszane bo może mój cycuś wystarcza i jak jej podam butle to póżniej nie bedzie chciała cycka ech cięzkie zycie

Moją starszą tez rozpieszcza tatuś jak przyjedzie
[/quote]
Hmm...moze coś w tym jest. Marek od tygodnia jest w domu na urlopie i dużo zajmuje się Krzysiem :tak:...czyli dużo nosi, buja itd. On na szczęście nigdzie nie wyjeżdża, ale codziennie wraca z pracy koło 19, kąpie tylko małego wieczorem...właściwie Krzysiem zajmuję się głównie ja. A teraz na urlopie to sobie odbija.:-D Potem będziemy wszystko naprawiać; grunt, że teraz ja mogę trochę odpocząć:tak:.

dziewczynki my wróciłysmy wlasnie od lekarki ,alutka była dzielna na szczepionce troszke popłakała ale jestem zmartwiona okazalo sie że malutka mało przybrała na wadze 4 tyg temu ważyła 4400 a teraz 4600 :no: lekarka sie zmartwiła kazała zrobic na początku badania krwi i moczu ale potem sie zastanowiła i kazała mi dokarmiac malutka lub sciągac mleczko do butli żeby zobaczyc czy je sciąganie odpada mam problem nie zbiore troszke i więcej nie leci może ja naprawde mam za mało mleczka i marika nie dojada jestem smutan i jest mi źle za 2 tyg mamy sie pokazać czy którejs sie to przytrafiło ja dzis kupiłam bebilon 1 i chyba ja nakarmie z jednej strony żal mi ze cycyś nie wystarcza z drugiej strony wiem ze to dla jej zdrowia a jeszcze mam uczucua mieszane bo może mój cycuś wystarcza i jak jej podam butle to póżniej nie bedzie chciała cycka ech cięzkie zycie
Biedroneczka, ja straciłam pokarm 2 tygodnie po porodzie. Też spanikowałam. Przez 2 dni podawałam Bebilon i jednocześnie laktatorem stymulowałam produkcję mleczka (co 3 godziny każdą pierś po 7, 5, 3 minuty na przemian, w nocy co 4 godziny). Na początku udawało mi się ściągnąć łącznie 20 ml mleczka, po 3 dniach ponad 100ml. Problem był jedynie potem, żeby laktacja się ustabilizowała. Krzyś po Bebilonie bez problemu wrócił do mojego mleczka :tak::-). Nie martw się, stres hamuje laktację. Na pewno będzie dobrze. Trzymam kciuki.

Biedroneczka nie zamartwiaj sie tak! Pamietaj ze pokarm sie podobno robi w głowie!!!:tak: Mysl pozytywnie a napewno bedzie dobrze! A to ze bedziesz musiała dokarmic to nic! Wazne zeby malenstwo sie najadało- a jak bedziesz dalej karmiła cycem to bardzo dobrze a ze tez sztucznego troche dostanie to mu nie zaszkodzi! I tak juz karmisz ponad 2 miesiące- zobaczysz bedzie dobrze!

Joasiu , Darunia dziekuje za ciepłe słowa i podniesienie na duchu nie poddaje sie macie racjenajważniejsze dzieciatko bede dokarmiała i sciagała swój pokarm zeczywiście przez godzinę ściagnełam tylko 50 ml :szok: to przecierz mało a Marika je tylko przez góra 10 minut, kupiłam mleczko bebilon 1 nie wiem czy dobre mam nadzieje że jest to dobry wybór PORADZCIE DZIEWCZYNKI TE CO KARMIA BUTELECZKA

Witajcie,dziewczyny!
Wspolczuje bardzo tym z Was,ktorych dzieciaczki choruja,niedomagaja.Jestescie bardzo dzielne.
U nas wszystko dobrze-tylko Maja ma chyba skok rozwojowy (czy jak to sie nazywa;-) ),bo zaczela budzic sie w nocy na karmienie,bardzo wyglodzona.Wczesniej spala cale noce.
Ja tez zauwazylam,ze zmniejszyla mi sie ilosc mleka,bo nie wyciagam juz 180ml,tylko 90ml.Ale to chyba dlatego,ze Maja teraz troche krocej je-najwyzej 35 minut,a kiedys jadla czasami 50 minut.
Buziaczki dla Was wszystkich!:-)

Biedroneczko nie zamartwiaj się! to że dasz małej butlę to nie znaczy że nie możesz karmić piersią:tak: ja od dwóch tygodni dokarmiam małego butlą i powiem ci że jest jakby spokojniejszy jakby bardziej najedzony:tak: a dostaje tylko jedną dziennie! ja podaje małemu bebilon 1 HA cosik nie trawi mi normalnego mleka i by uniknąć alergii podaje właśnie te:tak:
Głowa do góry!!!ważne by dzidzia była najedzona a kto wie może na mleku też słabo przybierze bo taka właśnie jej natura:tak: dzieci są różne i nie wszystkie muszą być pulpetami:-D

reklama
Biedroneczko będzie dobrze, tak jak piszą dziewczyny nie zmartwiaj sie bo stres nie pomoże w zwiększeniu ilości mleka a udzieli się również dziecku :tak:

Do góry