reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Hej dziewczyny!
Mały bawi się z m balonikiem z helem i za nic nie ma ochoty usnąć :tak: nawet przy cycu przysnął ale zaraz się obudził i w najlepsze guga i bryka :-D
Ja juz posprzątałam po obiedzie i mam chwilę dla siebie :-) och jak dobrze poza tym szukam na necie ubranek do chrztu ładne są ze sklepu Krasnal z Łodzi ale szukam czegoś bliżej W-wy może, któraś z Was ma namiary na jakiś fajny sklep?
Ja szukałam sklepu w Warszawie i niczego sensownego nie znalazłam. Ostatecznie zamówiłam strój w necie (były podane dokładne wymiary). Tylko, że ja nie szukałam typowego garniturku, a kupiłam coś takiego:
BIAŁY DLA CHŁOPCA 68 WELUR chrzest na jesień pi (434325850) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ja was dziewczyny podziwiam, że macie siły i potraficie się zorganizować, żeby z maluszkiem ganiać po dzieci do szkoły, ze szkoły itp. Mi czasem ciężko na spacer się wygramolić :sorry2: jak to dobrze, że szkoły od przedszkola po liceum mam praktycznie za oknem, a droga mało ruchliwa, bo tylko kilku mieszkańców nią jeździ :tak: jedno z głowy będę miała ;-)

Azile tzrymam kciuki za Dominisia, żeby w końcu się naprawił :tak: wygląda na to, że nasze dzieciaczki w marudzeniu sa do siebie podobne :tak: ach te nasze bliźniacze ciąże ;-):-D:-D:-D

Aniknulka widzę, że Jasio będzie mały elegancik, skoro takie przygotowania ubrankowe ;-)
swoją drogą ciężko na coś fajnego trafić :baffled: co my się naszukaliśmy :szok:

A my dzisiaj odwiedziliśmy znów pediatrę :sorry2: tym razem pojechaliśmy 30 km :baffled:

nie dawało mi spokoju, że mała tak zanosi się płaczem, no i te kupki, żadkie, z dużą ilością śluzu, a z resztą same wiecie, dużo u nas tego się nazbierało ;-)

po krótkim wywiadzie, kilku pytaniach i badaniu lekarz stwierdził zapalenie ucha, niezwiązanego z przeziębieniem, tylko z ulewaniem oraz zakwaszenie żołądka :sorry2: przepisał nifurazyt czy jakoś tak, gastrolit (mam dać małej 200ml:szok::szok::szok: na dzień :baffled: musi tyle wypić nawet kosztem mleka :baffled::baffled::baffled:) i kropelki na uspokojenie.

Najbardziej przeraża mnie ten gastrolit, bo wyobrażam sobie dać łyżeczkę nifu... cośtam ale 200 ml :baffled: zaczynam od jutra, bo dzisiaj późno wróciliśmy, a poza tym chciałam mieć spokojną noc i przygotować się psychicznie :sorry2:

oprócz tego mała przybrała 2 razy więcej niż powinna, ale wygląda na to, że mam żarłoka i nadal mam karmić na żądanie :tak: żadnego dopajania :tak: tylko przez 2 dni ten gastrolit i dalej mam karmić normalnie

doktor wziął małą za 5 miesięczne dziecko :szok::rofl2:

mam nadzieję, że była to trafna diagnoza i malutka w końcu przestanie cierpieć :tak:

z jednej strony już mi lżej, bo mamy konkretną diagnozę, a to bardzo dobry lekarz, który długo pracował w szpitalach, więc są duże szanse, że trafił ;-) ale z drugiej strony aż się we mnie gotuje, bo ma;utka ewidentnie gdzieś od dwóch tygodni się męczy, w tym czasie oglądało ją dwóch lekarzy:angry::angry::angry:, jeden nawet zaglądał do uszu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, no i nic sensownego nie powiedzieli :crazy: tylko kasę wzięli :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: chyba zmienimy lekarza :sorry2:

Mi podoba się coś takiego
A015_2.jpg

Mata dobrze, że zmieniłaś lekarza przez tych konowałów mała cierpiałaby dalej a tak to z każdym dniem będzie lepiej :tak:

witajcie dziewczynki DARUUNIU ja jutro ide na szczepionke 5 w 1 pisz jak bedzie sie cos dziło ja tez bede w kontakcie bedziemy sie ratować , ja chrzciny robie razem z komunia Neli tzn w sobote chrzest w niedziele komnia a impreza jedna w niedziele ja mam 50 osób więc 2 razy robic impreze to porażka mam duza rodzinke i bardzo jesteśmy zwiazani więc nie mam nawet kogo obkroić z imprezy no ale nie narzekam jedna a porządna bedzie jutro kucie Mariki bede cierpiala z nia mój męzus biedny bedzie ja trzymał serce mu peknie chyba całuje was uciekam papa

dzień dobry:-)

u nas dziś zapowiada się piękna pogoda także szybko biorę się za porządki i uciekam z dzieciakami na spacer:tak:
wczoraj dzwoniłam do przedszkola i wyobraźcie sobie że nikt z rodziców nie dał jeszcze dzieci do przedszkola po tej aferze:szok: wszyscy się boją...w tym tygodniu ma być zebranie także dowiem się wszystkiego:sorry2:
magdziarko dużo zdrówka!!!
przy mnie też choróbstwo się kręciło ale chyba przeszło:sorry2:
dziewczyny czy ubieracie już dzieciaczką rajstopki:confused: tak się zastanawiam od kiedy zacząć:confused: u nas średnia temperatura to 17 stopni w ciągu dnia:sorry2:
na razie chłopaki mają tylko spodnie a pod nimi nic a jak u was?
w centrum handlowym spotkałam już dzieciaczki w rajstopach:sorry2:

witajcie mamusie :-):-):-)

u nas się zaczęło :baffled:
dałam rano małej ten nifu-cośtam, nawet dobre, bananowo-cytrynowe :tak: tylko małej nie smakuje :baffled: i większość wylądowało na pieluszce, pajacyku i na mojej koszuli nocnej, bo mała potrafi już na odległość pluć :sorry2: a ile przy tym krzyku było :szok:
aż się boję co będzie jak nie dostanie mleczka tylko ten gastrolit będzie musiała ciągnąć :baffled: postanowiłam co drugie karmienie jej dawać to do picia, a to drugie karmienie będzie już nieługo :baffled::baffled::baffled:
już podwójną melisę wypiłam i zaraz chyba wypiję kolejną...
mogłam sobie ztyczki do uszu kupić, bo będzie dzisiaj płaczu... :sorry2:
mam nadzieję, że sąsiedzi policji nie wezwą, bo mogą pomyśleć, że nad dzieckiem się znęcam :sorry2:

miłego dzionku mamusie, mój raczej taki nie będzie :no::no::no:

dzień dobry:-)

udziewczyny czy ubieracie już dzieciaczką rajstopki:confused: tak się zastanawiam od kiedy zacząć:confused: u nas średnia temperatura to 17 stopni w ciągu dnia:sorry2:
na razie chłopaki mają tylko spodnie a pod nimi nic a jak u was?
w centrum handlowym spotkałam już dzieciaczki w rajstopach:sorry2:

moja wczoraj była tylko w bodziaku, nawet skarpetek jej nie zakładałam :szok: no ale z Dobrusi gorąca babeczka ;-)
jak jest chłodno, to ubieram jej body i rajstopki tylko, ewentualnie spodenki i skarpetki, bo nawet jak było 10 stopni u nas, w dodatkowej warstwie się pociła :sorry2:

no właśnie mata ja też jeszcze małemu nie zakładam grubszych warstw...nawet na spacer lekko go ubieram i w razie co przykrywam kocykiem:tak:
ale jak zobaczyłam dzieciaczki w rajstopkach to zgłupiałam:tak:

mata trzymam kciuki by ta diagnoza okazała się trafna:tak: a ten płyn może podaj tak jak Joanna doradzała sondą:confused: tak chyba będzie ci łatwiej niż z butelki:sorry2:

Magda dużo zdrówka na katar polecam cirrus.
Mata mam nadzieję że to w końcu trafna diagnoza i maleństwo będzie już miało spokój i ty również.
Aniknulka w Legionowie w tym żółtym starym pawilonie widziałam dla chłopca różne stroje takie bardziej w ecru spodenki i kamizeleczki - dla dziewczynek są śliczne sukieneczki po 160 złotych .
Na Różyckim tez jest tego sporo.
Ja muszę poczekać aż mąż zjedzie do domu i dopiero wtedy chrzciny czyli gdzieś w grudniu.

reklama
mata trzymam kciuki by ta diagnoza okazała się trafna:tak: a ten płyn może podaj tak jak Joanna doradzała sondą:confused: tak chyba będzie ci łatwiej niż z butelki:sorry2:

tylko że gastrolit trzeba podawać bez żadnych dodatków, nawet dosłodzić nie można :sorry2:
to tylko 2 dni, przeżyję ;-) chyba :baffled: najważniejsze, że mała tym gasrtolitem nie pluje, zawsze to coś ;-) a mąż dzisiaj w aptece kupi różnaiste dozowniki, to może czymś uda się dać ten nifurazyt, żeby mała większość połknęła :tak:

Do góry