Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
odnośnie drzemek to moje kochane maleństwo ma 3/4 w ciągu dnia z tego dwie ok 30 minutowe i dwie 15nigdy nie przesypia dłużej
![]()
w ciągu całego dnia przesypia ze wszystkimi krótkimi drzemkami max 2,5-3 h, no chyba, że ma dobry dzień, to i drzemka 2-godzinna się trafi ;-)Witam mamusie!
Mój mały po 30 min drzemce wcześniej też spał podobnie, jednak u nas pogoda senna i butelkowa więc nastrój udzielił się również i mi. Niesety mam chyba dziś małego doła :-( mały płakał 30 min a ja nie potrafiłam go uspokoić i zdenerwowałam sięszybko sie nakręcam a sytuacje podbramkowe często mnie przytłaczają. Ja chba nie nadaję się na matkę mój m ma więcej cierpliwości niż ja chociaż też pewnie bym ja miała gdyby nie tyle domowych obowiązków a staram się żeby był obiad, koszule poprane i poprasowane, poza tym trochę porządku tez musi być no i nie ma już czasu dla mnie nic mnie nie cieszy... potrzebuje odskoczni
![]()
za nic nie można jej uspokoić, a do domu nie wracam, bo za dużo zachodu żeby wózek wtaszczyć na górę (jak wychodzę sprowadzam po schodach, a mała leży w łóżeczku pod karuzelką, no ale wciągać go spowrotem jak mała się zanosi płaczem
tym bardziej, że potrafi zwymiotować :-( dlatego na spacerki chodzę jak mąż niedługo kończy pracę i wiem, że ktoś mi pomoże wciągnąć wózek, więc mała nawet jak płacze, jest min. godzinkę na dworze
ostatnio chodzę w pola i jest mi lepiej, bo mam świadomość, że nie spotkam się z krzywymi spojrzeniami ludzi, bo one jeszcze bardziej mnie dobijają
jakby wszyscy zapomnieli, że dzieci też czasem płaczą 

Aniknulka, ja też przed chwilą się zdenerwowałam...chyba taki dzień:-(Na szczęście dziś M ma urlop i "przejął" ode mnie płaczącego Krzysia...i Krzyś od razu usnął u niego na rękachWitam mamusie!
Mój mały po 30 min drzemce wcześniej też spał podobnie, jednak u nas pogoda senna i butelkowa więc nastrój udzielił się również i mi. Niesety mam chyba dziś małego doła :-( mały płakał 30 min a ja nie potrafiłam go uspokoić i zdenerwowałam sięszybko sie nakręcam a sytuacje podbramkowe często mnie przytłaczają. Ja chba nie nadaję się na matkę mój m ma więcej cierpliwości niż ja chociaż też pewnie bym ja miała gdyby nie tyle domowych obowiązków a staram się żeby był obiad, koszule poprane i poprasowane, poza tym trochę porządku tez musi być no i nie ma już czasu dla mnie nic mnie nie cieszy... potrzebuje odskoczni
![]()
Chyba mały czuł, że mama ma gorszy dzień. 

ciesze się, że nie jestem sama ze swoimi smutkami
Jestem z reguły pednatką i lubię mieć w domu czysto poza tym bardzo lubię gotować i prowadzimy dom otwarty więc w weekendy zawsze ktoś wpadnie :-) w ten weekend może pojedziemy do teściów więc może trochę odpocznę a 21 września robimy chrzciny Jasia